Schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) op de Beerselsestraat waar ook aan het op- en afrittencomplex de oversteekplaatsen voor fietsers een rood kleurtje kregen.
Volledig scherm
Schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) op de Beerselsestraat waar ook aan het op- en afrittencomplex de oversteekplaatsen voor fietsers een rood kleurtje kregen. © rv

Meer dan veertig fietsoversteekplaatsen krijgen opvallend rood kleurtje in Beersel

Maar liefst 42 oversteekplaatsen voor fietsers krijgen in Beersel een opvallend rood kleurtje. Zo worden de stroken extra geaccentueerd. Het gemeentebestuur maakt van veiligheid een prioriteit deze legislatuur en de extra verfbeurt is een eerste actie in dat kader.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op dinsdag 13 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op dinsdag 13 oktober

    In Beersel zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 114 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beersel op 450 te liggen. Omdat Beersel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Daling van aantal besmettingen in Beersel op maandag 12 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Beersel op maandag 12 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beersel, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 16. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 110. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beersel op 434 te liggen. Omdat Beersel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.