Maurits bij een glasraam dat hij in 2012 ontwierp voor de Chinese tuin aan het Colomakasteel.
Volledig scherm
Maurits bij een glasraam dat hij in 2012 ontwierp voor de Chinese tuin aan het Colomakasteel. © Foto Mozkito

Lot verliest één van grootste kunstenaars

LOTMaurits Nevens, één van de grootste kunstenaars die Beersel ooit gekend heeft, is niet meer. De kunstglazenier en ereburger uit deelgemeente Lot, wiens glasramen wereldwijd kerken en kloosters sieren, overleed op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

 1. Politierechter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeerde chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”
  PREMIUM
  Halle/Beersel/Liedekerke/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw

  Politie­rech­ter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeer­de chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”

  Met een levenslang rijverbod door de zone 30 scheuren in Liedekerke scheuren of je gedrogeerde man helpen door voor de politiecombi te springen in Sint-Pieters-Leeuw... Om heel uiteenlopende redenen stonden beklaagden tijdens een speciale zitting voor de politierechter in Halle. De uitvluchten waren al even verschillend. Zo werd een dronken chauffeur onwel door bijwerkingen van het coronavaccin en moest een gehaaste chauffeur onder invloed van cannabis... dringend op de rechtbank zijn.
 2. 28.000 pillen op 5 maanden tijd... en niet om door te verkopen: “Hij wilde de perfecte partner en de perfecte schoonzoon spelen”
  Wilrijk/Sint-Genesius-Rode

  28.000 pillen op 5 maanden tijd... en niet om door te verkopen: “Hij wilde de perfecte partner en de perfecte schoonzoon spelen”

  Een dertiger uit Wilrijk heeft op vijf maanden tijd maar liefst 28.000 pillen bij verschillende apothekers gekocht. Dat deed hij door doktersvoorschriften te vervalsen. Aanvankelijk dachten de speurders dat hij de medicatie zou doorverkopen op de zwarte markt, maar dat bleek -tot hun grote verwondering - niet het geval. De man had ze louter voor eigen gebruik gekocht.