Rechts Celien en Alain Stiennon met rechts op de foto Filip Dewolf. Zijn woning liep helemaal onder water (links).
Volledig scherm
Rechts Celien en Alain Stiennon met rechts op de foto Filip Dewolf. Zijn woning liep helemaal onder water (links). © Tom Vierendeels

Lot onder water: “Grote solidariteit. De burenruzies zijn plots verdwenen”

LotNadat donderdagnamiddag en -avond voornamelijk Dworp en Huizingen fel getroffen werden door de regenbuien verplaatsten de problemen zich ‘s avonds en ‘s nachts richting Lot. Tientallen kelders liepen onder water. Ook minstens één woning kwam volledig onder water te staan. Een uitgelopen stookolietank veroorzaakt daar nog extra problemen. “Iedereen loopt met pompen bij de buren en geschillen die bestonden lijken plots verdwenen”, klinkt het.

1 reactie

 • Jean Pierre Buelinckx

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen de grondspeculanten, de bouwpromotoren, de projectontwikkelaars en de lokale langetermijndenkers er nu toe besluiten om niet verder alle groene ruimten vol te gieten met beton
 1. ‘Beweeg je fit’ was een succes en dat ook dankzij enthousiaste lesgeefster Nancy
  Beersel

  ‘Beweeg je fit’ was een succes en dat ook dankzij enthousias­te lesgeef­ster Nancy

  Deze zomer konden de Beerselaars een bewegingswork-out volgen op de zender Ring-TV. Het doel was om mensen te laten bewegen op muziek en dat met een lage drempel om mee te doen en plezier te maken. Het gemeentebestuur wou alle medewerkers nog eens extra bedanken voor hun inzet met een drankje en een hapje in den Alzenbar en de enthousiaste lesgeefster Nancy De Marie werd extra in de bloemetjes gezet. “In coronatijden wilden we de mensen toch laten sporten”, vertelt schepen van Sport Elsie De Greef (N-VA). “Niet in grote groepen maar alleen of in kleine groepjes van thuis uit en dat kon via de samenwerking met Ring-TV. Elke week werd er een workout van 25 minuten uitgezonden, telkens vanop een andere locatie in de gemeente. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen verwezenlijken in samenwerking met verschillende diensten. Dat iedereen op deze manier tal van mooie plekken in Beersel heeft kunnen ontdekken, was ook heel mooi meegenomen.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.