Bierproeversvereniging De Lambikstoempers organiseert eind augustus opnieuw het Bierweekend in Alsemberg.
Volledig scherm
Bierproeversvereniging De Lambikstoempers organiseert eind augustus opnieuw het Bierweekend in Alsemberg. © rv/

Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend

 1. Nieuwe trend? Ook in ander Brussels assisenproces wordt verwijdering glazen box gevraagd... “Schending rechten van verdediging”
  Brussel

  Nieuwe trend? Ook in ander Brussels assisenpro­ces wordt verwijde­ring glazen box gevraagd... “Schending rechten van verdedi­ging”

  Is er een nieuwe trend gezet op het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016? Voor het Brusselse hof van assisen is donderdag het proces rond de moord op Dieudonné ‘Dido’ Bula pas met een halve dag vertraging kunnen van start gaan. De reden? De verdediging wilde het glas laten verwijderen uit de box waarin de zes beschuldigden moesten plaatsnemen.
 2. Illegalen en zwartwerkers betrapt tijdens grote politiecontrole
  Zennevallei

  Illegalen en zwartwer­kers betrapt tijdens grote politiecon­tro­le

  De politie van de zone Zennevallei organiseerde een grote controle in verschillende zaken die zich specialiseren in de export en de verkoop van tweedehands wagens. In Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw kregen een tiental garages bezoek. “Heel wat inbreuken werden vastgesteld”, klinkt het in een persbericht. “Dat gaat van niet correct invullen van garageregisters, het niet aangeven van het handelsadres, werken met illegalen en niet ingeschreven werknemers tot het niet bezitten van de geldige vergunning voor uitbating. Door Haviland werden verschillende milieu-inbreuken vast gesteld die op korte termijn opgelost moeten worden.” De RSZ, Toezicht sociale Wetten, FOD Financiën, RVA en Haviland werkten mee aan de actie. De zone kondigt aan dat er voor het einde van het jaar zeker nog een actie volgt.
 1. Lambik-O-droom decor voor nieuwe aflevering in reeks Brouwerijconcerten
  Beersel

  Lam­bik-O-droom decor voor nieuwe aflevering in reeks Brouwerij­con­cer­ten

  De Lambik-O-droom van brouwerij 3 fonteinen was het decor voor een nieuwe aflevering in de reeks Brouwerijconcerten in Beersel. De Koninklijke fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot speelde een thuismatch. Nadien was het de beurt aan de Koninklijke Fanfare Sint-Jozef Kesterbeek en Dworp. “Volgend weekend zijn we al aan ons laatste brouwerijconcert”, laat schepen van Cultuur Elsie De Greef (N-VA) nog weten. “Dan zijn we te gast in het Bierhuis van Oud Beersel waar de optreden binnen zullen plaatsvinden.
 2. Van balkonhuldiging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel/Rand

  Van balkonhul­di­ging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 1 en 2 oktober? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een marathon lopen tot genieten aan het kampvuur en Remco Evenepoel spotten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.