Klaas Slootmans (Vlaams Belang): “Eén op drie sociale woningen wordt toebedeeld aan niet-Belgen”

Met Klaas Slootmans (35) schuift Vlaams Belang een onbekende, maar ervaren en trouwe rekruut naar voor in de strijd om de Vlaams-Brabantse kiezer. Zijn stokpaardjes: de Vlaamse rand en migratie. Slootmans is een dorpsgenoot van N-VA-kopstuk Ben Weyts maar het beleid van zijn buurman kan op geen genade rekenen. “Eén inwoner op twee in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. De cijfers zijn onder Weyts echt schrikbarend geworden.”

6 reacties

 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  Degenen die hier kritiek leveren op Slootmans moesten zelf eens op straat leven.Egoisten.
 • Ed Buun

  3 jaar geleden
  De Belgische daklozen worden elk jaar maar groter en groter. Mensen die héél hun leven al gewerkt hebben en belasting betaald hebben staan nu jaren op straat i.p.v. een woning te krijgen.
 • Filip De Bakker

  3 jaar geleden
  Dit is idd schandalig, sociale woningen dienen enkel voor Belgen te zijn!
 • Paul Vanmaldeghem

  3 jaar geleden
  Ik heb het niet voor de partij van de man maar inhoudelijk heeft hij wel een heel sterk punt. Niet alleen in de Vlaamse rand is dit het geval, in Oost Vlaanderen is hetzelfde aan de gang.
 • luc meeus

  3 jaar geleden
  Mr. Slootmans, U bent misschien wel een goed politicus, maar van rekenen hebt U blijkbaar geen kaas gegeten: U smijt nl. met de komma's en nullen en procenten. Dat geeft wel een vals beeld aan de HLN-lezers!!
 1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
  Brussel

  Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

  De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.
 2. VB-lijsttrekker: “Vrouwen zijn veel minder geïnteresseerd in politiek” - Rutten: “In dat soort politiek misschien”

  VB-lijsttrek­ker: “Vrouwen zijn veel minder geïnteres­seerd in politiek” - Rutten: “In dat soort politiek misschien”

  In een interview met Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws zegt Klaas Slootmans, lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant en tevens woordvoerder van de partij, dat Vlaams Belang moeite heeft met de quota voor vrouwen op zijn kieslijsten te halen. Volgens hem is dat te verklaren door de desinteresse van vrouwen in politiek. “Onzin”, zegt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten.
 3. Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan.