Klaas Slootmans (Vlaams Belang): “Eén op drie sociale woningen wordt toebedeeld aan niet-Belgen”

Met Klaas Slootmans (35) schuift Vlaams Belang een onbekende, maar ervaren en trouwe rekruut naar voor in de strijd om de Vlaams-Brabantse kiezer. Zijn stokpaardjes: de Vlaamse rand en migratie. Slootmans is een dorpsgenoot van N-VA-kopstuk Ben Weyts maar het beleid van zijn buurman kan op geen genade rekenen. “Eén inwoner op twee in de Vlaamse rand is van vreemde afkomst. De cijfers zijn onder Weyts echt schrikbarend geworden.”

6 reacties

 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  Degenen die hier kritiek leveren op Slootmans moesten zelf eens op straat leven.Egoisten.
 • Ed Buun

  3 jaar geleden
  De Belgische daklozen worden elk jaar maar groter en groter. Mensen die héél hun leven al gewerkt hebben en belasting betaald hebben staan nu jaren op straat i.p.v. een woning te krijgen.
 • Filip De Bakker

  3 jaar geleden
  Dit is idd schandalig, sociale woningen dienen enkel voor Belgen te zijn!
 • Paul Vanmaldeghem

  3 jaar geleden
  Ik heb het niet voor de partij van de man maar inhoudelijk heeft hij wel een heel sterk punt. Niet alleen in de Vlaamse rand is dit het geval, in Oost Vlaanderen is hetzelfde aan de gang.
 • luc meeus

  3 jaar geleden
  Mr. Slootmans, U bent misschien wel een goed politicus, maar van rekenen hebt U blijkbaar geen kaas gegeten: U smijt nl. met de komma's en nullen en procenten. Dat geeft wel een vals beeld aan de HLN-lezers!!
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.