De Kasteelfeesten in Beersel worden tweejaarlijks georganiseerd in de schaduw van het kasteel.
Volledig scherm
De Kasteelfeesten in Beersel worden tweejaarlijks georganiseerd in de schaduw van het kasteel. © Mozkito

Kasteelfeesten serveren eind juni Belle Perez, Raf Van Brussel en de lekkerste streekproducten

Het Kasteel van Beersel is eind juni opnieuw het decor voor de tweejaarlijkse Kasteelfeesten. Het gemeentebestuur zet met het evenement de streekproducten in de kijker maar haalt ook bekende artiesten naar de weide aan het kasteel.

 1. Spreuken in het straatbeeld doen Beerselaars nadenken over eigen mentale gezondheid

  Spreuken in het straat­beeld doen Beerse­laars nadenken over eigen mentale gezondheid

  Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg prijken op openbare gebouwen, in scholen en bij handelaars in Beersel verschillende spreuken op ramen en muren. De gemeente wil de aandacht vestigen op het belang van veerkracht en de mate waarmee we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen en tegenslagen in het leven. De spreken moeten dan weer een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers toveren en ons doen nadenken over onze eigen mentale gezondheid. “Het leven zoals we het kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus”, laat het gemeentebestuur nog weten. “Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.”
 2. De coronacijfers in Beersel van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Beersel van vrijdag 9 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 7 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 77 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 304 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Blokken-kandidaat schenkt deel van prijzengeld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”
  PREMIUM

  Blok­ken-kandidaat schenkt deel van prijzen­geld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”

  ‘Blokken’-kandidaat Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw schenkt een deel van het prijzengeld dat hij won aan het goede doel. “Het zijn allemaal projecten die me op één of andere manier nauw aan het hart liggen”, vertelt hij. Zo werden zijn grootmoeder en haar vriendinnen getrakteerd op taart in het dienstencentrum en krijgen de jongeren van het plaatselijk buurthuis een duwtje in de rug. “Mijn kinderen zijn ook blij, want we hebben eindelijk een nieuwe televisie”, lacht hij.