Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) geeft de sjerp alvast symbolisch over aan partijgenoot Jo Vander Meylen (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) geeft de sjerp alvast symbolisch over aan partijgenoot Jo Vander Meylen (rechts) © Bart Kerckhoven

Jo Vander Meylen (51) neemt burgemeesterssjerp over in Beersel: “Mandaat bij OCMW heeft nog steeds impact op mijn politiek denken”

BeerselJo Vander Meylen (51) wordt op 1 januari burgemeester van Beersel. Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) zet zoals afgesproken een stap opzij en wordt gemeenteraadslid. “Iedereen moet in Beersel zijn plek vinden", zegt Vander Meylen. “Iedereen moet ook open staan om anderen die plek in Beersel te gunnen.”

 1. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.
 2. Nieuwe sporten ontdekken in Kerkeveld
  Beersel

  Nieuwe sporten ontdekken in Kerkeveld

  Tieners kunnen de komende weken in Beersel verschillende nieuwe sporten ontdekken tijdens de reeks ‘New Games’ in sportzaal Kerkeveld. Het gaat om tien activiteiten die telkens op woensdagnamiddag van 14 uur tot 15 uur plaats vinden vanaf 8 februari tot en met 10 mei. Op het programma staan nieuwe en innovatieve sporten zoals Archery Tag, Lasergames, Bumperball, Pickleball en andere disciplines. Kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen mee doen. Deelnemen kost 50 euro. Meer info op deze link.
 1. Tes Allemoe Da Ni organiseert eerste quiz
  Halle

  Tes Allemoe Da Ni organi­seert eerste quiz

  Vriendenkring Tes Allemoe Da Ni organiseert voor het eerst een quiz. Het gaat om een algemene kennisquiz die plaats vindt in jeugdcentrum Stroppen. De groep gaat mee in het Halse carnaval maar doet dat dit jaar voor het eerst als vriendenkring. De quiz moet geld in het laatje brengen om de werking te bekostigen. De eerste Tes Allemoe Da Ni Quiz gaat door op zaterdag 11 februari in het jeugdcentrum Stroppen aan de Guido Gezellestraat 38 in Halle en start om 20 uur stipt. De deuren openen om 19 uur. Deelnemers kunnen zich inschrijven via tesallemoedani@hotmail.com of via het online formulier. Het inschrijvingsgeld van 20 euro per ploeg kan ter plaatse betaald worden. De ploegen tellen maximum vijf deelnemers.