De jongeren van toneelvereniging Weredi uit Lot spelen De Tovenaar van Oz.
Volledig scherm
De jongeren van toneelvereniging Weredi uit Lot spelen De Tovenaar van Oz. © Foto Mozkito

Jeugd 'Weredi Lot' brengt Tovenaar van Oz tot leven

 1. Voorzitter Moustapha Akkouh over procedureslag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Voorzitter Moustapha Akkouh over procedure­slag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”

  De voorzitter van de Halse moskee hoopt nog steeds dat het gebedshuis naar Essenbeek kan verhuizen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de omgevingsvergunning nadat buurtbewoners, gesteund door Vlaams Belang beroep aantekenden. “Officieel is die partij niet eens betrokken bij de procedure,” zucht Moustapha Akkouh. “Maar we weten natuurlijk wel al langer dan vandaag waar de kritiek vandaan komt.”
 2. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.