Imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry doen een oproep bij de start van de Week van de Bij.
Volledig scherm
Imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry doen een oproep bij de start van de Week van de Bij. © rv

Imkers doen oproep bij start Week van de Bij: “Kies eens niet voor een gazon”

BeerselHet is de Week van de Bij. De perfecte gelegenheid voor imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry om een oproep te lanceren. “Kies eens voor een boompje of een struik in plaats van een gazon”, klinkt het. “Zo kan iedereen een steentje bijdragen tot een betere biodiversiteit.”

 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwinkel: “Totaalbeleving voor jonge en oudere muziekliefhebbers”
  PREMIUM
  Halle

  BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwin­kel: “Totaalbe­le­ving voor jonge en oudere muzieklief­heb­bers”

  Vinylliefhebbers halen hun hart op in een nieuwe platenwinkel in Halle. My Generation is een conceptstore geworden waar je behalve heel veel muziek ook kleding vindt en een koffietje drinkt met een stukje cake. Uitbater Steven De Cort (54) keert dertig jaar nadat hij het legendarische Doctor Vinyl opende terug naar zijn grootste passie. En wij mochten al eens binnenkijken voor het grote openingsweekend.
 1. De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden
  Sint-Genesius-Rode

  De Rodense Lea’s verkopen opnieuw plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: hier kan je ze vanaf vrijdag 17 september vinden

  Mireille Goossens en Wendy De Bontridder zetten in en rond Sint-Genesius-Rode dit weekend opnieuw hun schouders onder het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker. Het duo is intussen al beter gekend als de Rodense Lea’s en verkochten sinds de start van hun acties zes jaar geleden al meer dan zesduizend plantjes voor de organisatie. Dit keer kan je al vanaf vrijdag 17 september plantjes kopen aan het lokaal dienstencentrum De Boomgaard van 11 uur tot 17 uur, aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 18 uur, de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 19 uur en in krantenwinkel Ypsi in het centrum van Sint-Genesius-Rode van 7 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 18 uur. Op zaterdag 18 september aan de Delhaize in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur, aan de Colruyt in Alsemberg van 9 uur tot 13 uur aan de Aveve van Sint-Genesius-Rode van 9 uur tot 13 uur, aan de Spar van 9 uur tot 13 uur, aan krantenwinkel Ypsi van 7.30 uur tot 13 uur en bij Christophe Bikes in Sint-Genesius-Rode van 9.30 uur tot 18.30 uur. Op zondag 19 september verkopen de dames ook plantjes op de markt op het Dorpsplein van 8 uur tot 13 uur. Meer info op de Facebookpagina van de Rodense Lea’s.