Imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry doen een oproep bij de start van de Week van de Bij.
Volledig scherm
Imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry doen een oproep bij de start van de Week van de Bij. © rv

Imkers doen oproep bij start Week van de Bij: “Kies eens niet voor een gazon”

BeerselHet is de Week van de Bij. De perfecte gelegenheid voor imkers Luc Mahieu en Laurent Cuvry om een oproep te lanceren. “Kies eens voor een boompje of een struik in plaats van een gazon”, klinkt het. “Zo kan iedereen een steentje bijdragen tot een betere biodiversiteit.”

 1. Beersel zoekt uitbater voor cafetaria sporthal
  Beersel

  Beersel zoekt uitbater voor cafetaria sporthal

  De gemeente Beersel is op zoek naar een uitbater voor de cafetaria van Sportcentrum Kerkeveld. Het gemeentebestuur omschrijft het etablissement als ‘een zaak in de aantrekkelijke omgeving van een bruisend sportcentrum’. Iedereen kan zich inschrijven voor de concessie. De voorwaarden voor de uitbating zijn op te vragen via de dienst beleidsondersteuning via info@beersel.be of 02/359.17.17. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 31 oktober.
 2. Feest in Lot: de hele dag door activiteiten tijdens jaarmarkt
  Lot

  Feest in Lot: de hele dag door activitei­ten tijdens jaarmarkt

  Lot maakt zich op voor een feestweekend want het is jaarmarkt in de Beerselse deelgemeente. Op zaterdag 24 september is er om 7 uur al een ontbijt in Buurthuis Babellot. Een half uurtje later begint de rommelmarkt en om 10 uur opent de Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht officieel de jaarmarkt. Doorlopend is er een expo van het Heemkundig Genootschap van Witthem over Lot. De verenigingen zorgen voor extra animatie en er lopen een goochelaar en een ballonnenclown rond. Ook dweilorkest Decibells is van de partij. Vanaf 14 uur zijn er optredens van Los Kabrios, Not The Beatles (15.30 uur) en de Belpopband (17 uur). Om 18.30 uur is er dan de traditionele pensenworp waarmee een ballonvaart gewonnen kan worden.
 3. Cultuurcentra organiseren eerste theatermarkt: “We willen iedereen extra prikkelen”
  Zennevallei

  Cultuurcen­tra organise­ren eerste theater­markt: “We willen iedereen extra prikkelen”

  De cultuurcentra uit de Zennevallei en de lokale toneelverenigingen slaan de handen in elkaar voor een eerste regionale theatermarkt. Die vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de foyer van CC de Meent in Alsemberg. Spelers, regisseurs en productiemedewerkers kunnen er elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Het publiek maakt er kennis met het volledige theateraanbod voor het komende seizoen. “Het voorbije jaar is gebleken dat het niet altijd eenvoudig was om het publiek opnieuw naar de zalen te trekken”klinkt het bij de culturele centra. “Met deze gratis theatermarkt willen de cultuurcentra en verenigingen het publiek extra prikkelen om massaal te komen genieten van de vele boeiende toneel- en theatervoorstellingen die onze regio te bieden heeft.”
 4. Smile to me! organiseert tiende evenement voor ‘anderskinderen’ in Zonnig Leven
  Sint-Pieters-Leeuw

  Smile to me! organi­seert tiende evenement voor ‘anderskin­de­ren’ in Zonnig Leven

  De vzw Smile to me! organiseert voor de tiende keer een activiteit voor ‘anderskinderen’. “‘Anderskinderen’ zijn kinderen en jongeren met een zware fysische en mentale beperking”, klinkt het bij de organisatie. “Net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Helaas zijn de meeste feestjes niet aangepast aan de noden van de ‘anderskinderen’, om die reden zetten de vrijwilligers van Smile to me! de handen in elkaar om een feest te bouwen aangepast aan de behoefte van de ‘anderskinderen’. Niet alleen de ‘anderskinderen’ maken we gelukkig, ook zorgen we ervoor dat hun ouders of begeleiders ervaringen en tips onderling kunnen uitwisselen.”