Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Hoek van huis in Lot ingestort bij graafwerken, woning moet gedeeltelijk worden afgebroken

LotLangs de Bergensesteenweg in Lot, een deelgemeente van Beersel in Vlaams-Brabant, is deze namiddag een woning gedeeltelijk ingestort. Het huis begon in te zakken toen arbeiders onder de fundering begonnen te graven. Iedereen kon zich gelukkig tijdig in veiligheid brengen.

0 reacties

 1. Twintiger voor rechter omdat hij liegt bij invullen vragenformulier bloeddonatie: “Heb afgelopen jaar seks gehad met man maar ga toch bloed doneren!”
  PREMIUM

  Twintiger voor rechter omdat hij liegt bij invullen vragenfor­mu­lier bloeddona­tie: “Heb afgelopen jaar seks gehad met man maar ga toch bloed doneren!”

  Opvallende rechtszaak voor de Nederlandstalige correctionele rechtbank van Brussel. Een 22-jarige man uit Beersel moest er zich verantwoorden voor valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken en het aanzetten tot deze misdrijven. De jongeman had meermaals bloed gegeven hoewel hij het jaar ervoor seks had gehad met mannen. Om te mogen doneren had hij de vragenlijst foutief ingevuld. “Ik blijf wel achter mijn boodschap staan”, klonk het na de zitting.
 2. De Bende van Beersel strijdt opnieuw voor het klimaat in de lagere scholen
  Beersel

  De Bende van Beersel strijdt opnieuw voor het klimaat in de lagere scholen

  Er is een nieuwe Bende van Beersel gevormd. De groep schoolkinderen engageert zich elk jaar om ook op school strijd te voeren voor het klimaat en dan wel door het energieverbruik in de scholen en daar buiten onder de loep te nemen en samen een klimaatplan op te stellen. De vijfdejaars van alle Beerselse scholen verzamelden daarom op het Rondenbosdomein. Per school worden namelijk één of twee trekkersklassen gekozen. Doorheen het jaar volgen ze ook klimaatlessen, gaan ze op pad met de energie- en de klimaatkoffer waarin onder andere een CO2-meter, een lichtmeter en een energiemeter zit. Na een heel jaar werken rond het klimaat mogen ze zich dan ook echte klimaatambassadeurs noemen.