De broers Rik en Flup Vandenbrande werden allebei wielerprofs nadat ze in de jeugdreeksen tientallen overwinningen behaalden.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers Rik en Flup Vandenbrande werden allebei wielerprofs nadat ze in de jeugdreeksen tientallen overwinningen behaalden. © rv/Heemkundig Genootschap van Witthem

Het verhaal van ‘Dworps dynamiet’ in nieuw boek gegoten: “Koersende broers Vandenbrande pakten tientallen ‘bloemekees en bekers’ mee naar Kampendaal”

DworpDe ene reed zeven keer de Ronde van Frankrijk uit en de andere schopte in het eigen dorp tot Belgisch kampioen cyclocross. Het verhaal van wielerhelden Flup en Rik Vandenbrande uit Dworp is eindelijk neergeschreven in een boek. “Hun prestaties leidden in de jaren zeventig en tachtig tot spontane volksfeesten in het dorp”, klinkt het bij het Heemkundig Genootschap van Witthem dat al een voorsmaakje geeft.

 1. Siemens maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap
  Huizingen

  Siemens maakt kinderen warm voor technolo­gie en wetenschap

  Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Vijftig kinderen tussen 8 en 12 jaar maken tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. “Ons succes schuilt in de kennis en de talenten van onze medewerkers en vaak weten hun kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer”, ”, zegt Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’. “Door hen met Little Innovators reeds vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs willen we hen warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders.”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Nieuwe trend? Ook in ander Brussels assisenproces wordt verwijdering glazen box gevraagd... “Schending rechten van verdediging”
  Brussel

  Nieuwe trend? Ook in ander Brussels assisenpro­ces wordt verwijde­ring glazen box gevraagd... “Schending rechten van verdedi­ging”

  Is er een nieuwe trend gezet op het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016? Voor het Brusselse hof van assisen is donderdag het proces rond de moord op Dieudonné ‘Dido’ Bula pas met een halve dag vertraging kunnen van start gaan. De reden? De verdediging wilde het glas laten verwijderen uit de box waarin de zes beschuldigden moesten plaatsnemen.