Een archiefbeeld van de Kasteelfeesten in Beersel.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Kasteelfeesten in Beersel. © Mozkito

Grootste evenement in Beersel sneuvelt: Kasteelfeesten geschrapt door corona

 1. Francisco (21) voor de rechter nadat achtervolging op inbrekers verkeerd afloopt: “Ik wilde ze enkel afschrikken, meer niet”
  PREMIUM
  Beersel

  Francisco (21) voor de rechter nadat achtervol­ging op inbrekers verkeerd afloopt: “Ik wilde ze enkel afschrik­ken, meer niet”

  Een 21-jarige man uit Beersel is voor de rechter verschenen voor een roekeloze actie. Twee jaar geleden achtervolgde Francisco Da Silva drie mannen die in de wagen van zijn buurman hadden ingebroken. Deze actie liep echter anders af dan hij verwacht had. “U kan beter naar de politieschool gaan als u misdadigers wil pakken”, aldus het parket. Opmerkelijk detail: Francisco probeerde intussen om agent te worden, maar slaagde niet voor de proeven.
 1. Dossier naar beweerd politiegeweld geseponeerd: “Men probeert het in doofpot te steken”
  Brussel

  Dossier naar beweerd politiege­weld gesepo­neerd: “Men probeert het in doofpot te steken”

  Een opsporingsonderzoek naar beweerd politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden in de marge van de BLM-betoging, in juni 2020, is door het Brusselse parket zonder gevolg geklasseerd. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het parket en de advocaat van het beweerde slachtoffer. Die advocaat heeft al aangekondigd dat zijn cliënt zich burgerlijke partij zal stellen zodat er een gerechtelijk onderzoek wordt geopend.