Een beeld van hoe groen het er in Lot binnen enkele jaren kan uitzien. Groen heeft kritiek op de aanpak van Beersel.
Volledig scherm
Een beeld van hoe groen het er in Lot binnen enkele jaren kan uitzien. Groen heeft kritiek op de aanpak van Beersel. © rv/Vlaams-Brabant

Groen Beersel kritisch over toekomstplannen Lot: “Dit verhaal wordt verkocht alsof alle problemen van de baan zijn”

BeerselDe plannen van Beersel en de provincie Vlaams-Brabant om deelgemeente Lot leefbaarder en groener te maken worden kritisch onthaald door oppositiepartij Groen. “Aan de industriezone wordt niet geraakt en de nieuwe weg wordt volledig in het groen aangelegd”, zegt gemeenteraadslid Eva Fonteyn (Groen). Ook een nieuw Mobipunt, waar verschillende vormen mobiliteit samenkomen, wordt op de korrel genomen. Schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) weerlegt de kritiek.

 1. Beerselaars doen aan yoga en figuurtraining in sportcomplex Vogelenzang in Lot
  Lot

  Beerse­laars doen aan yoga en figuurtrai­ning in sportcom­plex Vogelen­zang in Lot

  De komende weken kunnen Beerselaars in sportcomplex Vogelenzang in Lot zowel aan hun figuur werken als yoga-oefeningen doen. De sportdienst heeft twee lessenreeksen uitgewerkt die tot en met december lopen. De yogasessies vinden plaats elke woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur en worden gegeven door lesgeefster Nancy De Marie van Rythm Nation. De Marie geeft ook de ‘Swingende Figuurtraining’ die op vrijdag plaats vindt vanaf 9.30 uur tot 10.30 uur. Inschrijven kan via https://beersel.ticketgang.eu. De lessenreeks kost 54,95 euro. Er staan in totaal twaalf lessen op de planning.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Nieuwe editie van De Schrijfwijzen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Nieuwe editie van De Schrijfwij­zen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen

  Het Groot Dictee maar dan heruitgevonden. Zo kan je de Schrijfwijzen het beste omschrijven. Op vrijdag 8 oktober kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zijn of haar spellingkennis testen tijdens een nieuwe editie van het evenement. De uitdaging wordt georganiseerd door de vzw Creatief Schrijven, de Vlaamse bibliotheken en De Standaard. Het goede nieuws is dat je helemaal geen spellingfreak moet zijn om mee te doen omdat het geen klassiek dictee is maar wel een ludiek taalspel voor iedereen die van taalraadsels en de Nederlandse taal houdt. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw slagen voor deze editie de handen in elkaar en organiseren het dictee in de raadzaal van het stadhuis van Halle. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.deschrijfwijzen.be.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).