Granennetwerk van Brouwerij 3 Fonteinen wint BioVLAM voor innovatief ondernemen
Volledig scherm
Granennetwerk van Brouwerij 3 Fonteinen wint BioVLAM voor innovatief ondernemen © Vlam

Granennetwerk van Brouwerij 3 Fonteinen wint award voor innovatief ondernemen: “We gaan er een lekkere geuze op drinken”

BeerselBrouwerij 3 Fonteinen uit Beersel heeft de BioVLAM gekregen voor het lanceren van een biogranennetwerk in het Pajottenland. Deze award, een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM, bekroont een gepassioneerde en innovatieve bio-ondernemer. “De prijs is vooral voor alle bioboeren waarmee we zo goed samenwerken”, klinkt het bij zaakvoerder Werner Van Obberghen.

 1. Rode Duivels-gekte bij FC Dworp: jeugdploegen schreeuwen België naar de overwinning
  Play
  Dworp

  Rode Dui­vels-gek­te bij FC Dworp: jeugdploe­gen schreeuwen België naar de overwin­ning

  De jeugdploegen van FC Dworp werkten vorige week woensdag een duivelse training af. Met een eigen filmpje willen ze de Rode Duivels alvast aanmoedigen. Op muziek van Oscar and the Wolf wordt jong en oud hevig supporterend in beeld gebracht. ‘Now it’s your turn!’ weerklinkt er ook. Aan het enthousiasme van de club op de Rilroheide zal het alleszins niet gelegen hebben. FC Dworp roept intussen andere ploegen op om hetzelfde te doen.
 2. Buurgemeenten plaatsen samen ondergrondse glascontainer
  Sint-Pieters-Leeuw

  Buurgemeen­ten plaatsen samen ondergrond­se glascontai­ner

  De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat samen met buurgemeente Drogenbos een ondergrondse glascontainer in Negenmanneke plaatsen en onderhouden. De container komt op de hoek van de koning Albertstraat, recht tegen over het bedrijf Exobois. Omdat het gaat om een gebied waar een grillige gemeentegrens loopt tussen Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos slaan beide gemeenten de handen in elkaar. Beide besturen delen de investerings- en exploitatiekosten. De locatie is zo gekozen dat er nog enige vorm van sociale controle is, maar dat het toch voldoende ver verwijderd is van de eerste woningen.