Jong en oud amuseert zich in Dworp op de kermis (links). Philippe Van Den Heuvel en Arsène De Poppe overhandigden de geschenkmand aan burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester).
Volledig scherm
PREMIUM
Jong en oud amuseert zich in Dworp op de kermis (links). Philippe Van Den Heuvel en Arsène De Poppe overhandigden de geschenkmand aan burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). © Bart Kerckhoven

Foorkramers Dworp verrassen burgemeester met geschenk: “Hier vertrouwen ze ons tenminste. In de buurgemeenten werd alles meteen afgelast”

DworpGeen duizenden bezoekers op de jaarmarkt in Dworp door corona maar wel een beetje inkomsten voor de foorkramers na een rampseizoen. In een jaar zonder grote foren zijn ze al blij dat ze ergens welkom zijn. De ‘forains’ bedankten daarom burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) van Beersel met een reuzegeschenkmand. “Hier krijgen we het vertrouwen”, zegt Philippe Van Den Heuvel. “Terwijl in de buurgemeenten meteen alles geannuleerd werd.”

 1. Oud Beersel in de prijzen op Brussels Beer Challenge: “Lichtpunt in een donkere periode”
  Beersel

  Oud Beersel in de prijzen op Brussels Beer Challenge: “Lichtpunt in een donkere periode”

  Verschillende bieren van Brouwerij Oud Beersel wonnen medailles op de Brussels Beer Challenge. De lambiekbrouwerij behaalde goud met de Oude Geuze Oud Beersel, zilver met de Oude Kriek Oud Beersel en met de Oude Geuze Vandervelden 137 en ten slotte ook brons met de Schaarbeekse Oude Kriek Oud Beersel. “Het zijn uitdagende tijden” zegt Gert Christiaens van Oud Beersel. “De bierverkoop is gedeeltelijk ineengezakt door sluiting van de horeca. Dat onze bieren in de prijzen vallen is voor ons wel een lichtpunt in deze donkere periode. We doen er alles aan om de brouwerij en haar historische bieren door deze crisis te brengen. Ik hoop dat de mensen die onze bieren nog niet kennen ze nu eens gaan proeven en dat onze bestaande klanten ze zeker nog eens laten knallen met de feestdagen.” De bieren van Oud Beersel zijn beschikbaar bij in de drankenhandels, supermarkten en in de webshop en brouwerijwinkel van Oud Beersel.
 2. Zes maanden na afgelasting carnavalsfoor eindelijk kermis in Halle: “En nu hopen op veel bezoekers!”
  PREMIUM

  Zes maanden na afgelas­ting carnavals­foor eindelijk kermis in Halle: “En nu hopen op veel bezoekers!”

  Zes maanden nadat de Carnavalsfoor in Halle werd afgelast is het eindelijk kermis in de stad. Op de minifoor worden alle coronaregels strikt nageleefd. Bij de bekende kermisfamilie Severs zijn ze blij dat ze eindelijk nog eens hun kramen kunnen openen. “Het is pas onze tweede foor dit jaar”, zegt William Severs. “Hopelijk is er snel een vaccin zodat we opnieuw op volle toeren kunnen draaien.” We namen een kijkje op de eerste kermis van het jaar in Halle.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"