Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) op archiefbeeld in het stukje bos op het Rondenbosdomein dat werd ingericht als natuurbegraafplaats in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) op archiefbeeld in het stukje bos op het Rondenbosdomein dat werd ingericht als natuurbegraafplaats in 2018. © Mozkito

Enige natuurbegraafplek in Vlaams-Brabant zo populair dat gemeente nieuw bos aanplant om vraag bij te kunnen houden

BeerselDe enige natuurbegraafplek in Vlaams-Brabant is zo populair dat het gemeentebestuur van Beersel drie jaar na de opening al een tweede bos aanplant. “Er is veel vraag naar dit alternatief”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). In Vlaanderen kan je amper op vier locaties op een natuurbegraafplek een laatste rustplaats vinden.

  1. Champagnestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroordelingen uit het verleden”
    Brussel

    Champag­nestunt van jonge inbreker dreigt hem nu zuur op te breken: “15 maanden cel en resem veroorde­lin­gen uit het verleden”

    De jongeman die vorige maand inbrak in het Brusselse justitiepaleis is veroordeeld tot 15 maanden cel. De jongeman is lid van de beruchte Fuel Gang Deze bende kwam vorig jaar nog in het nieuws nadat ze een minderjarig meisje had ‘gekocht’ en ‘verhuurd’ aan mannen. Tijdens zijn inbraak, die hij filmde en op Snapchat zette, dronk hij champagne en richtte hij vernielingen aan. Omdat hij nu ook verschillende celstraffen uit het verleden dreigt uit te moeten zitten lijkt de rekening voor de champagne erg gepeperd te worden.