Francisco Da Silva met zijn ouders de dag na de achtervolging.
Volledig scherm
PREMIUM
Francisco Da Silva met zijn ouders de dag na de achtervolging. © Mozkito

Eind goed, al goed. Francisco (21) riskeerde celstraf nadat achtervolging op inbrekers verkeerd afloopt, maar rechter spreekt hem nu vrij

BeerselEen 21-jarige man uit Beersel is vrijgesproken voor de aanrijding van een inbreker. Twee jaar geleden achtervolgde Francisco Da Silva drie mannen die in de wagen van zijn buurman hadden ingebroken. Daarbij kwam het tot een lichte aanrijding. Het parket had vijf maanden cel met uitstel gevorderd voor slagen en verwondingen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Francisco (21) voor de rechter nadat achtervolging op inbrekers verkeerd afloopt: “Ik wilde ze enkel afschrikken, meer niet”
  PREMIUM
  Beersel

  Francisco (21) voor de rechter nadat achtervol­ging op inbrekers verkeerd afloopt: “Ik wilde ze enkel afschrik­ken, meer niet”

  Een 21-jarige man uit Beersel is voor de rechter verschenen voor een roekeloze actie. Twee jaar geleden achtervolgde Francisco Da Silva drie mannen die in de wagen van zijn buurman hadden ingebroken. Deze actie liep echter anders af dan hij verwacht had. “U kan beter naar de politieschool gaan als u misdadigers wil pakken”, aldus het parket. Opmerkelijk detail: Francisco probeerde intussen om agent te worden, maar slaagde niet voor de proeven.
 1. Tiener verdacht van poging tot moord nadat hij inbrekers achtervolgt en ramt: “Ik duwde in paniek gaspedaal in”

  Tiener verdacht van poging tot moord nadat hij inbrekers achter­volgt en ramt: “Ik duwde in paniek gaspedaal in”

  De 19-jarige Francisco Da Silva riskeert voor de rechter te moeten verschijnen voor poging tot moord en verboden wapenbezit. Hij zette zaterdagnacht de achtervolging in op drie inbrekers in Beersel, maar die hielden plots halt. “Ik reed in paniek tegen hun wagen omdat een van hen misschien naar een wapen wilde grijpen”, zegt hij. Het parket ziet het anders. Hij was in het bezit van een wapenstok en een mes. Het trio kon ontkomen.
 2. BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwinkel: “Totaalbeleving voor jonge en oudere muziekliefhebbers”
  PREMIUM
  Halle

  BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwin­kel: “Totaalbe­le­ving voor jonge en oudere muzieklief­heb­bers”

  Vinylliefhebbers halen hun hart op in een nieuwe platenwinkel in Halle. My Generation is een conceptstore geworden waar je behalve heel veel muziek ook kleding vindt en een koffietje drinkt met een stukje cake. Uitbater Steven De Cort (54) keert dertig jaar nadat hij het legendarische Doctor Vinyl opende terug naar zijn grootste passie. En wij mochten al eens binnenkijken voor het grote openingsweekend.