Een archiefbeeld van net na de overval met rechts het eerste krantenartikel in onze krant met op de foto de weduwe van Freddy Vermaelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van net na de overval met rechts het eerste krantenartikel in onze krant met op de foto de weduwe van Freddy Vermaelen. © Killersbrabant.be/Archief HLN

Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”

De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Net als vorige week speelt deze zwarte bladzijde zich af in Beersel. De Bende bevestigt in het Delhaize-warenhuis hoe meedogenloos ze zijn. Het lijkt een generale repetitie voor Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Er vallen één dode, verschillende gewonden en tal van aanwezigen raken getraumatiseerd. Nu nog durven sommigen niet te praten. “Hun gedrag wees op pure arrogantie naar de speurders toe”, zegt kenner Guy Bouten. “‘Zoek het het maar uit’, moeten ze gedacht hebben.” 

2 reacties

 • Hugo hofmans

  8 maanden geleden
  Heeft iemand zich al wel eens afgevraagd waarom het altijd bij Delhaize was ? Er is te weinig onderzoek in die richting gedaan. Het zou mij niets verbazen als de toenmalige top bij Delhaize zélf bloed aan de vingers heeft of had. Het is een combinatie van en daardoor blijven er vele potten dicht.
 • marleen boone

  2 jaar geleden
  wat een comedy spelletje is me dat een schande om de slachtoffers en familie zo lang te rekken terwijl ze heel goed weten wie de hoog geplaatste schuldigen zijn maar hun namen niet bekend durven maken
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Expo over Dworpse wielerbroers wordt door succes hernomen in De Ceder en de Meent
  Beersel

  Expo over Dworpse wieler­broers wordt door succes hernomen in De Ceder en de Meent

  De tentoonstelling over de Dworpse coureurs Rik en Flup Vandenbrande was een overrompelend succes op de voorbije jaarmarkt van Dworp. Wie de expo miste krijgt nu een tweede en zelfs een derde kans. In de vakantie strijkt de tentoonstelling neer van 5 juli tot 12 augustus in de kiosk van Woonzorgcentrum De Ceder langs de Grote Baan. De expo staat opgesteld helemaal achteraan in de galerij. Daarna verhuist de tentoonstelling in ingekorte vorm naar de foyer van CC de Meent en dat van 1 tot 25 september. Van het bijhorende boek gingen intussen al 400 exemplaren over de toonbank. Het kan nog steeds besteld worden via de website van het Heemkundig Genootschap.