Het gemeentebestuur van Beersel huldigde de eerste fietsstraat van de gemeente in deelgemeente Dworp in.
Volledig scherm
Het gemeentebestuur van Beersel huldigde de eerste fietsstraat van de gemeente in deelgemeente Dworp in. © rv

Dworp krijgt eerste fietsstraat van Groot-Beersel: “In alle deelgemeenten zullen ze opduiken”

DworpIn deelgemeente Dworp is de eerste fietsstraat van Groot-Beersel aangelegd. De fietsstraat is één van de acties die opgenomen werden in het nieuwe mobiliteitsplan.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma
  Sint-Pieters-Leeuw

  Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma

  Kunstenares Rita Cornelis kreeg in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw officieel het Vic Feytons Erediploma overhanidigd. Als aquarelliste kreeg ze de voorbije jaren nationale en recent ook internationale erkenning. In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het vijfentwintigste European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars. Het Vic Feytons Erediploma dat wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen
  Vlezenbeek

  Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen

  De Verenigde Handelaars van Vlezenbeek (VHV) konden voor het eerst in twee jaar opnieuw een Winterhappening organiseren. De Winterhappening is een jaarlijkse activiteit in december die baadt in sfeer en gezelligheid. Het Gemeenteplein wordt hierbij omgetoverd tot het gezelligste plein van het land, waar er heerlijk kan gegeten worden, gedronken en gedanst. De Blaaskapel De Ware Eendracht, Remember en Vocal Entertainment zorgden voor de muzikale omkadering. De opbrengst van de Winterhappening gaat zoals steeds integraal naar het goede doel. Drie lokale Leeuwse goede doelen kunnen rekenen op steun: revalidatieziekenhuis Inkendaal, vzw (T)rots en vzw ’t Snoezelhof. Uiteindelijk kon er 3.000 euro verdeeld worden. “Onze lokale goede doelen zetten zich elke dag in voor zij die het wat moeilijker hebben”, zegt voorzitter Wilfried Van Overstraeten van de VHV. “Als VHV zijn we blij dat we samen met de steun van vele Vlezenbekenaren voor hen mee het verschil kunnen maken met deze gift.”
 3. Camerata Orkest zoekt muzikanten
  Linkebeek

  Camerata Orkest zoekt muzikanten

  Het Camerata Orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten. “Ons amateurorkest staat open voor iedere muzikant die wil experimenteren met symfonisch spel”, klinkt het. “Strijkers, blazers, behalve fluiten, hobo’s en klarinetten, of slagwerk zoals pauken..., iedereen is welkom. Er is geen specifiek niveau vereist; alleen motivatie en regelmatige deelname aan de repetities worden verwacht.” Het orkest repeteert elke zondag in ‘T Schoolke en dat van 10 uur tot 12.30 uur. Meer info op comitelinkebeek01@gmail.com.