Schepen Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) hoopt dat de nieuwbouw van De Ceder (linksboven het huidige gebouw) gerealiseerd kan worden zoals gepland. Onder andere de gevolgen van de wateroverlast laten zich voelen. (onder)
Volledig scherm
Schepen Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) hoopt dat de nieuwbouw van De Ceder (linksboven het huidige gebouw) gerealiseerd kan worden zoals gepland. Onder andere de gevolgen van de wateroverlast laten zich voelen. (onder) © Bart Kerckhoven

Dreigt financiële strop voor gemeentebesturen? 2 miljoen euro aan dividend verdampt terwijl kosten blijven stijgen in Beersel: “Projecten terugschroeven of kosten besparen... We moeten dat geld wel ergens vinden”

BeerselDreigt er de komende jaren een financiële strop voor de gemeentebesturen? De financieel directeur in Beersel trekt nu al aan de alarmbel voor de komende jaren. Stijgende grondstofprijzen, een dalend dividend en de naweeën van de wateroverlast gooien roet in het eten. En dat terwijl er nog voor 20 miljoen euro aan nieuwbouwprojecten in de pijplijn zitten.

 1. Beersel bouwt nieuw woonzorgcentrum en breidt scholen uit: “Ambitieuze plannen maar de rekening zal kloppen”
  PREMIUM

  Beersel bouwt nieuw woonzorg­cen­trum en breidt scholen uit: “Ambitieuze plannen maar de rekening zal kloppen”

  De bewoners van rusthuis De Ceder nemen in 2024 hun intrek in een nieuw woonzorgcentrum en de gemeente Beersel voert een nieuwe belasting in op pylonen en masten. Het zijn twee nieuwtjes die we halen uit het meerjarenplan van het schepencollege. “We investeren bijna 50 miljoen euro maar we steken ons niet in grote schulden”, vat schepen van Financiën Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) het samen. Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.
 2. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
  PREMIUM
  Roosdaal

  ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

  Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.