Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) wordt geholpen door de jongste generatie bij de officiële opening van De Kriebeltrein in Huizingen.
Volledig scherm
Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) wordt geholpen door de jongste generatie bij de officiële opening van De Kriebeltrein in Huizingen. © Bart Kerckhoven

Dertig kinderen vinden in 2022 geen plekje in kinderopvang. Beersel richt nieuwe groepsopvang voor onthaalouders in: “Nood is zo groot dat we nu echt geen plaatsen mogen verliezen”

BeerselMaandag worden de eerste kindjes opgevangen in de nieuwe groepsopvang De Kriebeltrein in Huizingen. De ouders van achttien baby’s en peuters halen opgelucht adem want de nood aan opvang blijft hoog in Beersel. “Terwijl de nood aan opvang hoog is zien we bestaande plaatsen verdwijnen”, zegt schepen Sonia Van Wanseele (Lijst Burgemeester). “Daarom richten we zelf een groepsopvang voor onthaalouders in.”

  1. Kleuters leren fietsen met mama en papa tijdens nieuwe editie ‘Kijk, ik fiets!’
    Lot

    Kleuters leren fietsen met mama en papa tijdens nieuwe editie ‘Kijk, ik fiets!’

    Zeventien kinderen trokken met hun ouders naar sportcomplex Vogelenzang in Lot om er te leren fietsen tijdens een nieuwe sessie van ‘Kijk, ik fiets!’. De gemeente Beersel werkt voor de activiteit samen met de provincie Vlaams-Brabant en mikt op kleuters vanaf 3 jaar die nog een laatst zetje nodig hebben om op twee wieltjes te fietsen. Met deskundige begeleiding en wat hulp van mama en papa maakten de kinderen heel wat vooruitgang. De kinderen kregen op het einde een diploma, een balletje en een fluobandjes met lichtjes.