De uitspraken van DéFI-voorzitter François De Smet (links) schoten in het verkeerde keelgat van Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang).
Volledig scherm
De uitspraken van DéFI-voorzitter François De Smet (links) schoten in het verkeerde keelgat van Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). © Photonews

DéFI wil Vlaamse Rand bij Brussel inlijven: “Dit is een oorlogsverklaring aan Vlaanderen”

Vlaamse RandUitspraken van DéFI-voorzitter François De Smet zijn bij Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) in het verkeerde keelgat geschoten. De Smet zegt in een interview met de Franstalige krant La Capitale voorstander te zijn van een geografische uitbreiding van Brussel. Slootmans noemt het een oorlogsverklaring. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt DéFI het plezier niet te gunnen om aandacht aan de uitspraak te schenken.

15 reacties

 • Erik Moens

  1 maand geleden
  Probleem is, mr. Verbruggen, het merendeel van zaventemmenaren wil niet door en voor Franstaligheid geannexeerd worden. Never! Jamais!
 • Camylle Verbruggen

  1 maand geleden
  Het resultaat van een referendum zou DÉFI nogal kunnen verbazen. Het merendeel van de Franstaligen in de rand, zoals ikzelf, zou nooit door Brussel geannexeerd willen worden. Never! Jamais!
 • Erik Moens

  2 maanden geleden
  Zag gisteren Telefacts NU over de oorlogstaal van vlaams blok ... Dat belooft.
 • Pierre Bos

  2 maanden geleden
  Wordt het geen tijd om de faciliteiten af te schaffen in de vlaamse randgemeenten? Ze hebben tijd genoeg gehad om nederlands te leren.
 • Philippe Blockmans

  2 maanden geleden
  Als Franstalig uit Kraainem zou ik tegen stemmen.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben