Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) fietsten eind vorig jaar het vernieuwde fietspad op de Alsembergsesteenweg in Dworp in. Een deel van de Beerselaars vindt dat comfortabel fietsen in de gemeente amper kan.
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en burgemeester Hugo Vandaele (CD&V) fietsten eind vorig jaar het vernieuwde fietspad op de Alsembergsesteenweg in Dworp in. Een deel van de Beerselaars vindt dat comfortabel fietsen in de gemeente amper kan. © Mozkito

De grote burgerenquête: Verkeersveiligheid moet absolute topprioriteit worden in Beersel

De Beerselaar ligt vooral wakker van de verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een grote burgerenquête die het gemeentebestuur liet afnemen onder de inwoners. Bijna duizend mensen reageerden en het schepencollege zal nu rekening houden met de mening van de bevolking wanneer het beslist wat er de komende jaren gerealiseerd zal worden.

 1. Politie Rode legt voor de derde keer deze maand coronafeestje stil: dertig feestvierders slaan op de vlucht
  Sint-Genesius-Rode

  Politie Rode legt voor de derde keer deze maand corona­feest­je stil: dertig feestvier­ders slaan op de vlucht

  De politie van de zone Rode (Drogenbos/Sint-Genesius-Rode/Linkebeek) heeft vrijdagnacht voor de derde keer op evenveel weken tijd een lockdownfeestje stilgelegd. “Deze nacht kwam de politie tussen op een coronafeestje in Sint-Genesius-Rode”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. “Dertig personen namen de vlucht. Tien van hen konden worden gevat. Ze kregen allen een boete van 250 euro en de organisator van het feestje een boete van 750 euro.” De feiten speelden zich af in de Lijsterbessenlaan. Als de overtreders de boete niet betalen zullen ze zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Vorig weekend legde de politie ook al een feestje stil in de Kastanjeboomlaan. Telkens konden er feestvierders weglopen maar kon de politie wel enkele aanwezigen tegen houden. Het valt op dat de drie feestjes telkens in één van de villawijken plaatsvinden. Met Halloween legde de politie van de zone Rode ook al een feestje stil. Toen werden 76 mensen aangetroffen op een lockdownfeestje.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas