Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Beersel van vrijdag 9 oktober

 1. Acht mannen stierven 75 jaar geleden in tragische vliegtuigcrash net ná Tweede Wereldoorlog: “Anderhalf jaar voerden ze gevaarlijke bombardementen uit. En dan sterven bij oefenvlucht”
  PREMIUM
  Huizingen

  Acht mannen stierven 75 jaar geleden in tragische vliegtuig­crash net ná Tweede Wereldoor­log: “Anderhalf jaar voerden ze gevaarlij­ke bombarde­men­ten uit. En dan sterven bij oefen­vlucht”

  75 jaar nadat acht militairen het leven lieten bij een vliegtuigcrash in Huizingen is de bemanning postuum geëerd met een gedenkplaat aan de Beemd. “Ze stonden net klaar om aan een nieuw hoofdstuk in hun jonge leven te beginnen”, vertelt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). De oorlog was afgelopen maar een toekomst was de soldaten door de noodlottige crash in een veld buiten het dorp niet meer gegund.
 2. Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”
  Play
  Halle

  Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”

  Het Heilig Hart&College ontvangt een lading laptops van de Vlaamse overheid waarmee scholieren die geen toegang hebben tot een computer toch thuis les kunnen volgen vanaf maandag. Liefst veertig procent van de leerlingen op de school in Halle hebben geen eigen laptop. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laat vijftienduizend nieuwe laptops uitdelen in de scholen.
 3. Schepen van Volksgezondheid woedend over lockdownfeestjes in villawijk: “Een goede straf? Laat hen een paar weken meehelpen op de Covid-19-afdeling”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Schepen van Volksge­zond­heid woedend over lockdown­feest­jes in villawijk: “Een goede straf? Laat hen een paar weken meehelpen op de Co­vid-19-afdeling”

  “De bezoekers van lockdownfeestjes lachen de Rodenaren uit in het gezicht en hebben geen respect voor ons.” Schepen van Volksgezondheid Anne Sobrie (Engagement 1640) is boos op de feestvierders die de voorbije weken betrapt werden op verschillende illegale feesten in Sint-Genesius-Rode. De gemeente vroeg de politie eerder al om extra te patrouilleren. “En ik hoop dat de buren blijven bellen naar de politie bij het volgende feestje”, zegt ze.
 1. REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstgeschenk”
  PREMIUM
  Brussel/Sint-Pieters-Leeuw

  REPORTAGE. Dit is 'm dan, deze kerstboom van 18 meter hoog zal Brusselse Grote Markt inpalmen: “27 jaar geleden gekregen als kerstge­schenk”

  De tuin van het ‘Hôtel de la Chaumière du Lac’ in het Luikse Robertville was woensdagochtend het decor voor een jaarlijks ritueel dat ondertussen vergroeid is met de Brusselse kerstsfeer: de kap van de kerstboom. De achttien meter hoge Nordmann moet de Grote Markt doen heropleven in deze atypische eindejaarsperiode. Hoteleigenaars Didier en Birgit moeten hiervoor wel afscheid nemen van hun boom. “Het was een erg emotionele ochtend”, vertellen ze aan onze reporter, die alles vanop de eerste rij beleefde.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"