Onder het Kerkplein wordt een bufferbekken aangelegd. De parking blijft behouden na de heraanleg.
Volledig scherm
Onder het Kerkplein wordt een bufferbekken aangelegd. De parking blijft behouden na de heraanleg. © Bart Kerckhoven

Centrum Dworp krijgt nieuwe riolering: dit staat te gebeuren op werf van 5,6 miljoen euro

BeerselHet centrum van Dworp wordt opengegooid voor grote rioleringswerken. Op anderhalf jaar tijd worden zeven straten opgebroken. Onder het Kerkplein wordt een groot bufferbekken aangelegd. De werken hebben een kostplaatje van 5,6 miljoen euro. Burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) lijst op wat er zal gebeuren.

 1. Foorkramers Dworp verrassen burgemeester met geschenk: “Hier vertrouwen ze ons tenminste. In de buurgemeenten werd alles meteen afgelast”
  PREMIUM
  Dworp

  Foorkra­mers Dworp verrassen burgemees­ter met geschenk: “Hier vertrouwen ze ons tenminste. In de buurgemeen­ten werd alles meteen afgelast”

  Geen duizenden bezoekers op de jaarmarkt in Dworp door corona maar wel een beetje inkomsten voor de foorkramers na een rampseizoen. In een jaar zonder grote foren zijn ze al blij dat ze ergens welkom zijn. De ‘forains’ bedankten daarom burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester) van Beersel met een reuzegeschenkmand. “Hier krijgen we het vertrouwen”, zegt Philippe Van Den Heuvel. “Terwijl in de buurgemeenten meteen alles geannuleerd werd.”
 1. Wereldberoemde lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”
  PREMIUM
  Beersel

  Wereldbe­roem­de lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”

  Wat een jaar. Gert Christiaens (43) van brouwerij Oud Beersel maakte mee wat ook de grote champagnehuizen in Frankrijk meemaken: zijn wereldbefaamde Pajotse lambiekbieren kregen fameuze klappen nadat de horeca sloot, en de export naar het buitenland stilviel. En dat in hetzelfde jaar dat er nog 125 dollar voor een flesje Bzart in een New Yorks café werd neergeteld! Toch overheerst optimisme, met vier medailles op de Brussels Beer Challenge als kroon op het harde werk. “Ik kijk uit naar de lente, als mensen terug kunnen genieten van het leven, en van onze bieren”, zegt Christiaens ons met een blik op de toekomst.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt