AFP
Volledig scherm
© AFP

Cannabisgeur doet jonge dealers de das om: “wilden gaan dealen maar hadden nog nooit iets verkocht”

Sint-Genesius-Rode/Beersel/DrogenbosTwee jonge twintigers riskeren 20 maanden cel, waarvan een deel met uitstel, voor het bezit en verhandelen van cannabis. “We wilden gaan verkopen maar hebben nog niets verkocht”, klonk hun excuus ter zitting.

  1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
  2. RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Frietschuurtje: “Nog geen moment beklaagd”
    PREMIUM
    Liedekerke

    RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Friet­schuur­tje: “Nog geen moment beklaagd”

    Deze week stellen we u geen restaurant of brasserie voor, wél een oude bekende. Al is het onder een andere naam. Taverne ‘t Schuurtje uit de Houtmarktstraat werd enkele maanden geleden omgedoopt tot ‘t Frietschuurtje. Na veertien jaar wilden uitbaters Jimmy Minner (46) en Nele Kiekens (47) een nieuw hoofdstuk beginnen, met corona als druppel die de emmer deed overlopen. “De switch van taverne naar frituur hebben we ons nog geen moment beklaagd”, klink het. Wij gingen zelf ook een frietje steken, vergezeld met de originele vol-au-vent en stoofvlees van ‘t Schuurtje. Meer restotips lees je hier.