Het vuur nam uitbreiding naar het dak waardoor de brand uitslaand was.
Volledig scherm
Het vuur nam uitbreiding naar het dak waardoor de brand uitslaand was. © Mozkito

Brandweer rukt uit voor twee uitslaande branden waaronder schouwbrand die uitbreiding nam

In Beersel werden dinsdagavond twee woningen getroffen door een brand. Bij een woonst ontstond het vuur aan een frietketel en liepen een keuken en een ruimte erboven schade op. De andere woning liep heel wat meer schade op. Hier zou de oorzaak bij een schouwbrand liggen. Nergens vielen gelukkig gewonden.

 1. De coronacijfers in Beersel van donderdag 8 oktober

  De coronacij­fers in Beersel van donderdag 8 oktober

  In Beersel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 74 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 292 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Anthony B. openhartig na zoveelste rechtszaak: “De zaak-Priscilla zal me altijd blijven achtervolgen. Elke avond voor ik ga slapen zie ik haar gezicht”
  PREMIUM
  Halle/Beersel

  Anthony B. openhartig na zoveelste rechtszaak: “De zaak-Priscilla zal me altijd blijven achtervol­gen. Elke avond voor ik ga slapen zie ik haar gezicht”

  Anthony B. (24) uit Huizingen is alweer voor de Brusselse strafrechter moeten verschijnen voor verschillende incidenten. Niet alleen brak hij in in verschillende garageboxen, maar ook ging hij volledig door het lint toen de politie hem arresteerde nadat hij met een wapen had staan zwaaien bij een burenruzie. “In jullie blauwe pakje doen jullie wel fars, maar in de privésfeer slaag ik al jullie tanden uit jullie bek, indien nodig voor de ogen van jullie vrouw en kinderen”, klonk het tegen de agenten. In de rechtszaal werd B. opvallend openhartig, hij vertelde de rechter over de gevolgen van de zaak-Priscilla op zijn leven.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op dinsdag 13 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op dinsdag 13 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 13. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 114 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beersel op 450 te liggen. Omdat Beersel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restauratie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restaura­tie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”

  De Villa Servais in Halle schittert binnen enkele jaren opnieuw zoals 170 jaar geleden. Geert De Poorter nam ons vorige week mee voor een exclusieve blik achter de schermen van de restauratie van ‘het mooiste monument van Halle’. De werken aan de riante woonst van cellist Adrien François Servais startten uiteindelijk na 3,5 jaar voorbereiding. “We blijven trouw aan het origineel”, vertelt Geert. “Zelfs de goten worden waarheidsgetrouwe replica’s dankzij foto’s uit 1907.” Geniet mee van een rondleiding die begon met een prachtig uitzicht over het centrum.