Andrea Borges en Dimitri Pitsaer kregen hulp van vrienden en buren (rechts) terwijl Sam Thibaut een tachtiger belangeloos ter hulp schoot (links).
Volledig scherm
Andrea Borges en Dimitri Pitsaer kregen hulp van vrienden en buren (rechts) terwijl Sam Thibaut een tachtiger belangeloos ter hulp schoot (links). © Tom Vierendeels


Sam (22) hoste regio rond met bootje en pompen: “Helpen waar ik kan”

Beersel/Sint-Pieters-LeeuwEén van de zwaarst getroffen regio’s in Beersel is de wijk achter het kasteeldomein Gravenhof. De straat kwam er blank te staan en verschillende kelders en garages liepen onder water. Bewoners kregen hulp van vrienden en familie. Maar ook de 22-jarige Sam Thibaut uit Sint-Pieters-Leeuw was er te vinden. Hij was op zoek naar ellende om bij te springen. “De emotionele oproep van de man in Pepinster raakte mij zo diep dat ik nu hier iets wil betekenen voor zij die in nood verkeren”, zegt hij.

2 reacties

 • Peggy Truyts

  2 maanden geleden
  Zeer veel respect voor deze goeie ziel .
 • Dirk van Dierdonck

  2 maanden geleden
  Respect !!
 1. Beerselaars doen aan yoga en figuurtraining in sportcomplex Vogelenzang in Lot
  Lot

  Beerse­laars doen aan yoga en figuurtrai­ning in sportcom­plex Vogelen­zang in Lot

  De komende weken kunnen Beerselaars in sportcomplex Vogelenzang in Lot zowel aan hun figuur werken als yoga-oefeningen doen. De sportdienst heeft twee lessenreeksen uitgewerkt die tot en met december lopen. De yogasessies vinden plaats elke woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur en worden gegeven door lesgeefster Nancy De Marie van Rythm Nation. De Marie geeft ook de ‘Swingende Figuurtraining’ die op vrijdag plaats vindt vanaf 9.30 uur tot 10.30 uur. Inschrijven kan via https://beersel.ticketgang.eu. De lessenreeks kost 54,95 euro. Er staan in totaal twaalf lessen op de planning.
 1. BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwinkel: “Totaalbeleving voor jonge en oudere muziekliefhebbers”
  PREMIUM
  Halle

  BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwin­kel: “Totaalbe­le­ving voor jonge en oudere muzieklief­heb­bers”

  Vinylliefhebbers halen hun hart op in een nieuwe platenwinkel in Halle. My Generation is een conceptstore geworden waar je behalve heel veel muziek ook kleding vindt en een koffietje drinkt met een stukje cake. Uitbater Steven De Cort (54) keert dertig jaar nadat hij het legendarische Doctor Vinyl opende terug naar zijn grootste passie. En wij mochten al eens binnenkijken voor het grote openingsweekend.