Het Herman Teirlinckhuis in Beersel is helemaal gerestaureerd. Wij namen samen met Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) een kijkje.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Herman Teirlinckhuis in Beersel is helemaal gerestaureerd. Wij namen samen met Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) een kijkje. © Bart Kerckhoven

Binnenkijken in het gerestaureerde huis van Herman Teirlinck in Beersel: “Jan Decleir en Delphine Lecompte komen al zeker op bezoek”

BeerselAlsof Herman Teirlinck er elk moment kan binnenstappen. Zo ziet de beschermde woning van de bekende Vlaamse schrijver in Beersel er uit na de restauratie. De eerste bezoekers bellen pas eind september aan maar wij glipten mee binnen tijdens een bezoek van Vaams minister Ben Weyts (N-VA).

 1. ‘Beweeg je fit’ was een succes en dat ook dankzij enthousiaste lesgeefster Nancy
  Beersel

  ‘Beweeg je fit’ was een succes en dat ook dankzij enthousias­te lesgeef­ster Nancy

  Deze zomer konden de Beerselaars een bewegingswork-out volgen op de zender Ring-TV. Het doel was om mensen te laten bewegen op muziek en dat met een lage drempel om mee te doen en plezier te maken. Het gemeentebestuur wou alle medewerkers nog eens extra bedanken voor hun inzet met een drankje en een hapje in den Alzenbar en de enthousiaste lesgeefster Nancy De Marie werd extra in de bloemetjes gezet. “In coronatijden wilden we de mensen toch laten sporten”, vertelt schepen van Sport Elsie De Greef (N-VA). “Niet in grote groepen maar alleen of in kleine groepjes van thuis uit en dat kon via de samenwerking met Ring-TV. Elke week werd er een workout van 25 minuten uitgezonden, telkens vanop een andere locatie in de gemeente. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen verwezenlijken in samenwerking met verschillende diensten. Dat iedereen op deze manier tal van mooie plekken in Beersel heeft kunnen ontdekken, was ook heel mooi meegenomen.”
 1. VRT-medewerker verdacht van diefstal 71 laptops: “Ook de schuld van wanbeheer en bedrijfscultuur”
  Brussel

  VRT-medewerker verdacht van diefstal 71 laptops: “Ook de schuld van wanbeheer en bedrijfs­cul­tuur”

  Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 70 uur gevorderd tegen een vijftiger uit Kortenberg die IT-materiaal zou gestolen hebben bij de VRT. De man werkte bij de IT-afdeling van de openbare omroep en zou daar verschillende laptops meegenomen hebben om die aan vrienden en kennissen te verkopen. Volgens de vijftiger zelf heeft hij enkel wisselstukken meegenomen om herstellingen uit te voeren.
 2. Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspijkers van de Franstaligen, dat was onschatbare publiciteit”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode/Rand

  Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspij­kers van de Franstali­gen, dat was onschatba­re publici­teit”

  Dat ze uit zouden groeien tot het grootste ééndagsevenement in Vlaanderen met meer bezoekers dan Rock Werchter? Niemand die het voorspeld had toen de eerste editie van De Gordel op de agenda kwam. Met 1.302 deelnemers moesten ze het toen doen. Gehéél toevallig een cijfer dat ook het jaartal van de Guldensporenslag vormt. “Een handig marketingtrucje”, klinkt het met de knipoog. Al waren het evenwel de Franstaligen die het event, dat toch het Vlaamse karakter van de Brusselse rand in de verf zette, onschatbare publiciteit bezorgden.