Een vakbondafgevaardigde spreekt het personeel toe tijdens de staking die maandagochtend uitbrak in het mailcenter in Huizingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vakbondafgevaardigde spreekt het personeel toe tijdens de staking die maandagochtend uitbrak in het mailcenter in Huizingen. © Bart Kerckhoven

“Bestelwagen defect? Dan rijden we zelf naar garage, terwijl ons werk blijft liggen”: waarom postbodes in Pajottenland en Zennevallei staken en zich nog meer werk op de hals halen

Zennevallei/PajottenlandTachtig postbodes in de Zennevallei en het Pajottenland zijn in staking. Dienstwagens zijn in slechte staat, nieuwe collega’s vluchten na één dag weg uit het mailcenter  en wie klaagt wordt opzij geschoven. De hoge werkdruk blijkt de druppel te zijn. “Door deze actie zullen de postbodes twee weken nog meer overuren moeten draaien”, zegt vakbondsafgevaardigde Iris Vancutsem. “Maar het is echt genoeg geweest voor hen.” We gingen langs aan het stakingspiket.

  1. Opnieuw zomerse wandelfotozoektocht van Zenne en Zoniën in Beersel
    Beersel

    Opnieuw zomerse wandelfoto­zoek­tocht van Zenne en Zoniën in Beersel

    De zoektochten van streekvereniging Zenne en Zoniën worden ondertussen een vaste waarde in het vrijetijdsaanbod van Beersel. Ook dit jaar is er een traject van ongeveer acht kilometer uitgestippeld door de deelgemeente Beersel met start aan de kerk. Nog tot zondag 12 september kan iedereen op eigen tempo deelnemen aan de verrassende ontdekkingstocht. De startpakketten kosten 3 euro en kunnen gekocht worden aan de kassa van het kasteel van Beersel. De ingevulde wedstrijdformulieren kan je aan het kasteel afgeven of in de brievenbus steken van Visit Beersel en Jeugd op de Gemeenveldstraat in Alsemberg. De winnaars van de zoektocht worden bekendgemaakt tijdens de ledendag van Zenne en Zoniën met een prijsuitreiking op 26 september 2021.