Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bracht zondagochtend met zijn gezin net voor 11 uur zijn stem uit in de gemeentelijke basisschool van Dworp.
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bracht zondagochtend met zijn gezin net voor 11 uur zijn stem uit in de gemeentelijke basisschool van Dworp. © Mozkito

Ben Weyts (N-VA) na een bewogen verkiezingsdag: “In Vlaams-Brabant hebben we de schade kunnen beperken”

N-VA-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Ben Weyts blijft achter met een dubbel gevoel. Zijn partij verliest kiezers maar blijft wel de grootste in Vlaanderen. “Samen met Theo Francken en ons team hebben we in Vlaams-Brabant de schade wel kunnen beperken”, zegt hij zondagavond.

  1. Spreuken in het straatbeeld doen Beerselaars nadenken over eigen mentale gezondheid

    Spreuken in het straat­beeld doen Beerse­laars nadenken over eigen mentale gezondheid

    Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg prijken op openbare gebouwen, in scholen en bij handelaars in Beersel verschillende spreuken op ramen en muren. De gemeente wil de aandacht vestigen op het belang van veerkracht en de mate waarmee we kunnen omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen en tegenslagen in het leven. De spreken moeten dan weer een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers toveren en ons doen nadenken over onze eigen mentale gezondheid. “Het leven zoals we het kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus”, laat het gemeentebestuur nog weten. “Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.”