Ben Weyts (N-VA): “Er bestaan geen duizend middelen om de files op te lossen”

Een verbod op vuurwerk, een verbod op onverdoofd slachten, een verplichte kilometerheffing of een genderloze mascotte die wegenwerken aankondigt. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) haalde meer dan eens de nieuwskolommen met voorstellen die ofwel luid werden toegejuicht ofwel nog veel harder werden verguisd. In een dichtslibbend Vlaanderen was het voor de Mobiliteitsminister vaak moeilijk manoeuvreren. “Er bestaan geen duizend middelen om de files op te lossen.”

13 reacties

 • Steven Vanneberg

  3 jaar geleden
  Marc Tielemans, ik geef je 100% gelijk!
 • hugo wouters

  3 jaar geleden
  En nog een eenvoudige oplossing: het zwaar vrachtvervoer dat sinds de oprichting van de Europese Unie uit de Oost-Europese landen komt afvoeren of laten betalen.Kan ook per trein, maar waar knelt het schoentje? West-Europese banken financieren de Oostblok landen om nieuwe vrachtwagens te kopen, die zo het vrachtvervoer overnemen van onze transporteurs, die hierdoor failliet gaan, wegens goedkopere werknemers. Dankuwel Europa.
 • hugo wouters

  3 jaar geleden
  Er bestaat wel een eenvoudige oplossing om de files op te lossen en dat is doen wat men in onze buurlanden al jaren geleden gedaan heeft, namelijk rijvakken bijleggen op onze snelwegen. Voorbeelden genoeg, zoals Aken - Keulen, Dortmund - Hannover. en nog vele andere snelwegen. Simpel voorbeeld: de E 313 en 314, aangelegd in de jaren 60 met 2 x 2 rijstroken is nog steeds hetzelfde terwijl het verkeer vertienvoudigd is. Hallo Mr. Weyts?
 • Tim Claes

  3 jaar geleden
  Voor iedereen met een pure kantoorjob, meer thuiswerken ipv aan te schuiven in de files. En waarom vinden we de beter betaald jobs niet dichter bij huis? Waarom moeten we daarvoor naar Brussel, Gent of Antwerpen (bijvoorbeeld)? Waarom krijg ik aanbiedingen voor jobs aan de andere kant van het land? Woont daar geen volk met dezelfde vaardigheden?
 • Marc Tielemans

  3 jaar geleden
  Beste Corneel Weyts, waarom geen ondertunneling in Halle op de 3 kruispunten op de verbinding van de A8 mét de E19? Dit werkt perfect op de express weg in Brugge dus waarom niet in Halle, te kort bij de taalgrens?
 1. Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan.