Boven de gemeenteschool in Huizingen zullen geen sociale woningen gebouwd worden in Huizingen.
Volledig scherm
Boven de gemeenteschool in Huizingen zullen geen sociale woningen gebouwd worden in Huizingen. © Bart Kerckhoven

Beersel stuurt plannen voor stationsbuurt Huizingen bij: “Minder sociale woningen maar veiligheid van schoolkinderen blijft prioriteit”

HuizingenBeersel zal minder sociale woningen toelaten dan gepland in de stationsbuurt in Huizingen. Het is één van de wijzigingen in het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ’t Groen Blaffetuurke nadat inwoners van Huizingen protesteerden. “We willen luisteren naar opmerkingen maar we mogen de reden van dit RUP niet uit het oog verliezen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jos Savenberg.

 1. 28.000 pillen op 5 maanden tijd... en niet om door te verkopen: “Hij wilde de perfecte partner en de perfecte schoonzoon spelen”
  Wilrijk/Sint-Genesius-Rode

  28.000 pillen op 5 maanden tijd... en niet om door te verkopen: “Hij wilde de perfecte partner en de perfecte schoonzoon spelen”

  Een dertiger uit Wilrijk heeft op vijf maanden tijd maar liefst 28.000 pillen bij verschillende apothekers gekocht. Dat deed hij door doktersvoorschriften te vervalsen. Aanvankelijk dachten de speurders dat hij de medicatie zou doorverkopen op de zwarte markt, maar dat bleek -tot hun grote verwondering - niet het geval. De man had ze louter voor eigen gebruik gekocht.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.