Een rek vol Fairtrade-producten. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een rek vol Fairtrade-producten. Illustratiebeeld. © rv

Beersel scoort goede punten als Fair Trade-gemeente

 1. Lagere snelheid en minder ernstige ongevallen sinds algemene zone 30 in Brussel
  Brussel

  Lagere snelheid en minder ernstige ongevallen sinds algemene zone 30 in Brussel

  De veralgemeende invoering van de zone 30 in Brussel heeft tot een daling van de gemiddelde snelheid op alle wegen en van het aantal ernstige ongevallen geleid. Dat blijkt uit een eerste balans van overheidsdienst Brussel Mobiliteit. Die toont volgens bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen) “nu al aan dat Stad 30 een belangrijke stap wordt naar een veilige, leefbare stad met minder verkeersdoden en -gewonden”.
 2. Ella (12) wil Latijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”
  PREMIUM
  Halle

  Ella (12) wil La­tijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”

  Afgelopen week kwam aan het licht dat vijfenvijftig kinderen uit Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode nog geen secundaire school toegewezen kregen na de digitale inschrijvingsprocedure. Onder hen Ella Demol (12) uit Halle, die naar het eerste middelbaar gaat. Ze wil graag Latijn-Wiskunde studeren, maar slechts twee Halse scholen bieden die richting aan. Ella staat op nummer 75 op de wachtlijst, waardoor ze nu voor een moeilijke keuze staat: een andere richting kiezen, of elke dag twee uur op de bus naar een school buiten Halle.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique