OCMW-voorzitster Sonia Van Wanseele (Lijst Burgemeester) een tijd geleden voor het huidige woonzorgcentrum De Ceder van het OCMW.
Volledig scherm
PREMIUM
OCMW-voorzitster Sonia Van Wanseele (Lijst Burgemeester) een tijd geleden voor het huidige woonzorgcentrum De Ceder van het OCMW. © Mozkito

Beersel bouwt nieuw woonzorgcentrum en breidt scholen uit: “Ambitieuze plannen maar de rekening zal kloppen”

De bewoners van rusthuis De Ceder nemen in 2024 hun intrek in een nieuw woonzorgcentrum en de gemeente Beersel voert een nieuwe belasting in op pylonen en masten. Het zijn twee nieuwtjes die we halen uit het meerjarenplan van het schepencollege. “We investeren bijna 50 miljoen euro maar we steken ons niet in grote schulden”, vat schepen van Financiën Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester) het samen. Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

0 reacties

 1. Beersel krijgt provinciale steun om renovatiegraad op te trekken
  Beersel

  Beersel krijgt provincia­le steun om renovatie­graad op te trekken

  De gemeente Beersel kan rekenen op provinciale steun voor een groen project. Eerder werd al ‘Beersel wekt op’ gelanceerd waarbij gekozen werd om zoveel mogelijk energie te halen uit milieuvriendelijke energiebronnen. Daar wordt nu een vervolg aan gebreid. Het gemeentebestuur wil de gemeentelijke gebouwen sneller renoveren en de verwarmingsinstallaties die op fossiele brandstoffen draaien helemaal afschaffen. De provincie Vlaams-Brabant heeft alvast 101.888,32 euro voorzien aan subsidies.
 2. Picnic The Bridge: “Verkeerssituatie Vlaamsesteenweg moet worden aangepakt”
  Brussel

  Picnic The Bridge: “Verkeers­si­tu­a­tie Vlaamse­steen­weg moet worden aangepakt”

  Tien jaar nadat Picnic The Streets ervoor zorgde dat er een voetgangerszone kwam in het Brusselse stadscentrum, pleit een nieuwe, gelijkaardige beweging voor een aanpak van de verkeerssituatie aan de Vlaamsepoort, het kruispunt van de Dansaertstraat, de kleine ring en de Vlaamsesteenweg. Op 12 juni willen de initiatiefnemers een sit-in en picknick houden op de brug, onder de noemer Picnic The Bridge.