De adolescenten van het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot voeren in de kapel in Buizingen het stuk ‘Azen’ van Dimitri Leue op.
Volledig scherm
De adolescenten van het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot voeren in de kapel in Buizingen het stuk ‘Azen’ van Dimitri Leue op. © Mozkito

Adolescenten van Weredi toveren met ‘Azen’ kapel van kindersanatorium om tot theaterzaal

De kapel van het oude kindersanatorium in Buizingen wordt de komende twee weken even omgetoverd tot theaterzaal. De adolescenten van het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot voeren er het stuk ‘Azen’ van Dimitri Leue op. 

0 reacties

 1. Voorzitter Moustapha Akkouh over procedureslag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Voorzitter Moustapha Akkouh over procedure­slag voor nieuw gebedshuis in Halle: “Al vijftig jaar is er een moskee in Halle en nooit was er een probleem. Tot nu”

  De voorzitter van de Halse moskee hoopt nog steeds dat het gebedshuis naar Essenbeek kan verhuizen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de omgevingsvergunning nadat buurtbewoners, gesteund door Vlaams Belang beroep aantekenden. “Officieel is die partij niet eens betrokken bij de procedure,” zucht Moustapha Akkouh. “Maar we weten natuurlijk wel al langer dan vandaag waar de kritiek vandaan komt.”
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.