75 jaar nadat acht militairen het leven lieten bij een vliegtuigcrash in Huizingen is de bemanning postuum geëerd met een gedenkplaat aan de Beemd.
Volledig scherm
PREMIUM
75 jaar nadat acht militairen het leven lieten bij een vliegtuigcrash in Huizingen is de bemanning postuum geëerd met een gedenkplaat aan de Beemd. © rv

Acht mannen stierven 75 jaar geleden in tragische vliegtuigcrash net ná Tweede Wereldoorlog: “Anderhalf jaar voerden ze gevaarlijke bombardementen uit. En dan sterven bij oefenvlucht”

Huizingen75 jaar nadat acht militairen het leven lieten bij een vliegtuigcrash in Huizingen is de bemanning postuum geëerd met een gedenkplaat aan de Beemd. “Ze stonden net klaar om aan een nieuw hoofdstuk in hun jonge leven te beginnen”, vertelt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). De oorlog was afgelopen maar een toekomst was de soldaten door de noodlottige crash in een veld buiten het dorp niet meer gegund.

 1. Nieuwbouw OCMW-campus valt liefst 2 miljoen euro duurder uit: grootste project van de legislatuur moet het zonder subsidies doen
  PREMIUM

  Nieuwbouw OCMW-cam­pus valt liefst 2 miljoen euro duurder uit: grootste project van de legisla­tuur moet het zonder subsidies doen

  Sint-Genesius-Rode moet 2 miljoen euro extra voorzien voor de nieuwbouw op de OCMW-campus. Het grootste project voor de komende jaren valt fors duurder uit nu blijkt dat er voor de bouw geen beroep kan gedaan worden op subsidies. En ook andere projecten moeten bijgesteld worden. Schepen van Financiën Aline De Greef (Engagement 1640) gaf toelichting op de gemeenteraad.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.