Gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) geeft uitleg over de nieuwe fietssnelweg F20 langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Lot.
Volledig scherm
Gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) geeft uitleg over de nieuwe fietssnelweg F20 langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Lot. © Mozkito

Aanleg fietssnelweg naar Brussel langs kanaal start volgende week: F20 wordt voorzien van modernste snufjes

Volgende week beginnen de werken voor de nieuwe fietssnelweg langs het Kanaal Brussel-Charleroi. Daarbij wordt al rekening gehouden met de verbreding van het kanaal. De snelweg zelf is voorzien van de modernste snufjes. Zo gaat de verlichting enkel aan wanneer fietsers voorbijrijden en krijgen ze groen licht aan bepaalde kruispunten.

 1. Daling van aantal besmettingen in Beersel op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Beersel op maandag 19 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 22 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 36. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 196 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 773 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Blokken-kandidaat schenkt deel van prijzengeld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”
  PREMIUM

  Blok­ken-kandidaat schenkt deel van prijzen­geld weg aan goede doelen: “Ze verdienen allemaal een duwtje in de rug”

  ‘Blokken’-kandidaat Jeroen Tiebout uit Sint-Pieters-Leeuw schenkt een deel van het prijzengeld dat hij won aan het goede doel. “Het zijn allemaal projecten die me op één of andere manier nauw aan het hart liggen”, vertelt hij. Zo werden zijn grootmoeder en haar vriendinnen getrakteerd op taart in het dienstencentrum en krijgen de jongeren van het plaatselijk buurthuis een duwtje in de rug. “Mijn kinderen zijn ook blij, want we hebben eindelijk een nieuwe televisie”, lacht hij.