Het zal nog even duren voor we een flesje Kriek kraken van 3 Fonteinen in de Lambik-O-droom.
Volledig scherm
Het zal nog even duren voor we een flesje Kriek kraken van 3 Fonteinen in de Lambik-O-droom. © Mozkito

3 Fonteinen houdt degustatiecafé en winkel gesloten: “Het voelt nog niet juist aan”

BeerselDe Lambik-O-droom en de winkel van brouwerij 3 Fonteinen in Beersel blijven voorlopig gesloten. “We denken dat de versoepelingen te vroeg komen en nemen onze verantwoordelijkheid”, klinkt het in een mededeling.

 1. Meteen twee keer kermis in Groot-Beersel
  Beersel

  Meteen twee keer kermis in Groot-Beer­sel

  De versoepelingen van de coronamaatregelen komen net op tijd voor de kermissen die normaal in de lente in Groot-Beersel plaatsvinden. Zo kan vanaf zaterdag 19 tot en met maandag 21 juni de kermis in het centrum van Huizingen doorgaan. Vanaf zaterdag 26 tot en met maandag 28 juni staat de kermis dan opgesteld in het centrum van Beersel. Er zijn wel nog steeds veiligheidsmaatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De zondagsmarkt in Huizingen zal door de komst van de kermis op 20 juni plaats vinden op de Vaucampslaan die dan verkeersvrij is.
 2. Postbodes Zennevallei en Pajottenland in staking: “Gedaan met opbranden van het personeel”
  Zennevallei/Pajottenland

  Postbodes Zenneval­lei en Pajotten­land in staking: “Gedaan met opbranden van het personeel”

  De postbodes van Hallle, Beersel, Lennik, Pepingen en Gooik hebben maandagochtend het werk neergelegd. Normaal vertrekken ze vanuit het mailcenter op de Guido Gezellestraat in Huizingen, maar voorlopig blijven de bestelwagens staan. De postbodes klagen over te zware diensten en personeelsgebrek waardoor er vaak overgewerkt moet worden. De vakbonden roepen Bpost op om haar verantwoordelijkheid op te nemen. “Gedaan met het opbranden van het personeel”, klinkt het in een pamflet. Vakbondsafgevaardigden zitten momenteel samen met de lokale directie. In totaal zijn er in Huizingen een tachtigtal mensen aan de slag. De postbedeling loopt door de actie alvast vertraging op.