De restanten van het woonhuis op de binnenkoer, die een heraanleg krijgt.
Volledig scherm
De restanten van het woonhuis op de binnenkoer, die een heraanleg krijgt. © Mozkito

2,6 miljoen euro om Kasteel in ere te herstellen

BEERSELHet gemeentebestuur heeft het dossier klaar om het interieur van het Kasteel van Beersel te restaureren. De werken, die in 2019 starten, kosten 2,6 miljoen euro. Het schepencollege rekent op geld van de Vlaamse overheid.

 1. De coronacijfers in Beersel van donderdag 8 oktober

  De coronacij­fers in Beersel van donderdag 8 oktober

  In Beersel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 74 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 292 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Beersel op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Beersel op dinsdag 20 oktober

  In Beersel zijn er op één dag 35 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 22. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 252 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Beersel komt dat getal nu op 994 te liggen. Beersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijkste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilderwerk voor de boeg”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijk­ste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilder­werk voor de boeg”

  De Zuidbrug ligt eindelijk in Halle. Eind vorige week werden de indrukwekkende bogen op het brugdek gemonteerd. Maar het gevaarte van bijna duizend ton zal nog niet meteen over het Kanaal Brussel-Charleroi gelegd worden. “Het las- en schilderwerk neemt nog maanden in beslag”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg die een stand van zaken geeft op de belangrijkste werf in de stad.