Het gemeentehuis van Beerse.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Beerse. © Ton Wiggenraad

Vlaamse Ombudsman bemiddelt nu ook in Beerse

De Vlaamse Ombudsman zal voortaan ook actief zijn als ombudsman voor de gemeente Beerse. Het Kempense dorp is daarmee de eerste in de provincie Antwerpen.

0 reacties

 1. Met Big Brother-finalist Nick Kraft op stap in Herentals: “Ik draaide al in China en op Tomorrowland, maar een crèmeke aan de Kleine Nete, da’s ook genieten, ze ‘bruur’!”
  PREMIUM
  Herentals

  Met Big Bro­ther-finalist Nick Kraft op stap in Herentals: “Ik draaide al in China en op Tomorrow­land, maar een crèmeke aan de Kleine Nete, da’s ook genieten, ze ‘bruur’!”

  Kempen boven! Herentals boven! Twee korte zinnetjes die Big Brother-finalist Nick Kraft (31) hoog in het vaandel draagt. Toen de Morkhovenaar het Big Brotherhuis in Amsterdam verliet, begreep iedere Vlaming - ja zelfs iedere Nederlander - de woordjes ‘bruur’ en ‘zuut’. Beide dialectwoordjes gingen in het huis dan ook dagelijks over de tong van Nick. “Ik heb ervoor gekozen om te laten zien en te laten horen dat ik een echte fiere Kempenaar ben”, vertelt hij. Wij gingen op stap met Nick doorheen zijn thuisbasis ‘Hertals’!”
 1. Man wordt op eigen oprit geslagen, jongeren bedreigd en fietsen vernield: gemeente verhoogt controles in centrum
  Beerse

  Man wordt op eigen oprit geslagen, jongeren bedreigd en fietsen vernield: gemeente verhoogt controles in centrum

  De gemeente Beerse en de politie verhogen het toezicht in het centrum nadat er het voorbije weekend verschillende meldingen van overlast werden gemeld. In de Pastoriestraat werd zelfs een man geslagen op zijn eigen oprit door een minderjarige. Ook andere jongeren werden bedreigd en er zijn fietsen vernield. De politie is met een onderzoek gestart om de groep van zo'n twintig jongeren in kaart te brengen.
 2. “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativiteit kom je een heel eind!”
  Beerse/Turnhout/Hoogstraten

  “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativi­teit kom je een heel eind!”

  Bij heel wat horecazaken klinken vooral twijfels bij de gedeeltelijke heropening van de horeca, maar er zijn ook zaakvoerders die nu al staan te trappelen om eraan te beginnen. Dat is onder meer het geval bij Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande van brasserie Flor in Beerse en Louis in Turnhout. Ook Glenn, Kristof en Yacinta van De Gelmel in Hoogstraten kunnen niet wachten. “We hebben te lang gewacht”, klinkt het.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen