Het gezin Faut aan hun caravan in de eigen bedrijfshal in Beerse.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Faut aan hun caravan in de eigen bedrijfshal in Beerse. © Joel Hoylaerts / Photo News

Turnhouts gezin gaat op reis naar ... loods van eigen bedrijf: “We zitten hier op ons gemak”

Kamperen in je eigen bedrijf. Het lijkt wel iets voor echte workaholics, maar niets is minder waar. Wanneer Bart Faut (44), Pascale Van Campfort (50) en zoon Lars (13) aankomen bij hun caravan in de eigen bedrijfshal in Beerse, zijn ze volledig in vakantiemodus. Van pingpongtafel tot primitieve douchecabine: in de loods is alles aanwezig voor een levensechte kampeerervaring, en dat op 10 kilometer van hun huis. “Mensen kijken wel eens raar wanneer we dat vertellen, maar voor ons is dit puur genieten.” 

  1. In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauffeur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”
    PREMIUM
    Oud-Turnhout

    In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauf­feur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”

    “Mijn vrouw zegt wel eens dat er iets is misgelopen bij mijn geboorte. Dat ze ‘stoppen’ niet in mijn woordenboek hebben gezet.” Ondanks zijn respectabele 71 jaar kruipt Staf Blockx nog iedere week achter het stuur van zijn vrachtwagen voor een internationale rit. Nu al meer dan vijftig jaar lang. Een échte, dus. “Ik zie al te vaak chauffeurs die misbruik maken van hun ‘macht’.”