Guido Theunissen en schepen Stefan Poortmans in het gloednieuwe bezoekerscentrum Transfo 2340.
Volledig scherm
Guido Theunissen en schepen Stefan Poortmans in het gloednieuwe bezoekerscentrum Transfo 2340. © Toon Verheijen

Transfo 2340 opent de deuren: “Bezoekerscentrum moet uitvalsbasis worden voor activiteiten en verenigingen”

BeerseCorona gooide roet in het eten, maar de gemeente Beerse heeft dan eindelijk de deuren van Transfo 2340 kunnen openen. Een combinatie van het museum Jan Vaerten en het museum van de de heemkundige kring De Vlierbes die op een interactieve manier de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren tot leven brengen. “We willen meer zijn dan een museum. Verenigingen moeten hier dingen kunnen organiseren en het moet de startplaats zijn van bijvoorbeeld wandelingen en fietstochten”, zegt schepen Stefan Poortmans (BEERSE+).

 1. ZWART PUNT. Papa van doodgereden Nadja (14): “Ik bracht meer dan één dag door op dat kruispunt”
  PREMIUM

  ZWART PUNT. Papa van doodgere­den Nadja (14): “Ik bracht meer dan één dag door op dat kruispunt”

  Een kruispunt zònder verkeerslichten. Waar dagelijks honderden vrachtwagens en fietsende scholieren passeren. Een dodelijke combinatie. Toch vond de Vlaamse overheid een heraanleg niet noddig. Ook niet nadat Nadja Meeusen (14) in mei 2013 op weg naar school werd doodgereden door een vrachtwagenchauffeur die geen voorrang gaf. Om een heraanleg te forceren, kampeerde de papa van Nadja dagenlang op het kruispunt. “Om alle gevaarlijke punten in kaart te brengen”, blikt Jan Meeusen terug. Intussen is het Agentschap Wegen en Verkeer tot inkeer gekomen. Maar door omstandigheden blijft het wachten op een veiliger kruispunt.
 2. Schorvoort mag dromen van behoud Aa-vallei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd
  Turnhout

  Schorvoort mag dromen van behoud Aa-val­lei: 300 woningen worden wellicht elders in gehucht gebouwd

  Het Turnhoutse wijkcomité Schorvoort 2020 heeft een belangrijke slag thuis gehaald. Het ziet er naar uit dat er toch geen 300 woningen gebouwd zullen worden in de Aa-vallei. Het protest van inwoners viel lang in dovemansoren, maar ook een onafhankelijk expert concludeert nu dat het onverantwoord is om te bouwen in de Aa-vallei. Als alternatief wordt nu overwogen om de woningen niet in de Aa-vallei te bouwen, maar in de kern van het gehucht en op de gronden van voetbalclub White Star.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.