Stef Smets en Joeri Hoskens zijn twee fervente verzamelaars en organiseren nu voor de eerste keer samen een beurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Stef Smets en Joeri Hoskens zijn twee fervente verzamelaars en organiseren nu voor de eerste keer samen een beurs. © Toon Verheijen

Tot 278.000 euro voor reclameborden in emaille: “Prijzen zijn de laatste jaren vertienvoudigd”

Beerse/MerksplasVintage is hip tegenwoordig en dus wekken oude reclameborden in emaille de interesse van verzamelaars en investeerders. “Borden van 10.000 euro of meer zijn geen uitzondering meer”, vertellen Joeri Hoskens en Stef Smets uit Beerse. Ze organiseren in januari een beurs in de Kapel in Merksplas waar 25 standhouders uit heel Europa emaillen reclameborden verkopen.

 1. 17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansleven is blijkbaar normaal geworden”
  Malle/Brecht

  17-jarige jongen wordt zomaar tanden uitgeklopt op Chirofuif: “Geweld in het uitgaansle­ven is blijkbaar normaal geworden”

  “Onze zoon kan lange tijd alleen maar sapjes en vloeibaar eten binnenkrijgen. Maar ook mentaal draagt hij de gevolgen”, zuchten de ouders van een 17-jarige jongen uit Malle. Op een Chirofuif in Malle kreeg hij zonder aanleiding een loeiharde klap in zijn gezicht. “Onze kinderen zouden toch onbezonnen moeten kunnen feesten?”, zijn de ouders ten einde raad. “Het is wekelijkse kost geworden dat onze politiediensten worden opgeroepen”, erkent de burgemeester.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een oplossing om het zware verkeer uit het centrum van Beerse te halen? En wat met de heraanleg van heel wat straten?
  PREMIUM
  Beerse

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een oplossing om het zware verkeer uit het centrum van Beerse te halen? En wat met de heraanleg van heel wat straten?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Beerse, een gemeente met nood aan het weren van zwaar vrachtverkeer, het moeilijke verhaal van een nieuw gemeentehuis en heel wat straten die aan een opknapbeurt toe zijn.
 3. Van Kasteel De Borrekens tot Kasteel Jeanne de Merode: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van Kasteel De Borrekens tot Kasteel Jeanne de Merode: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de Kempen

  Vlamingen zijn gek op Franse châteaux. Onderweg naar het zuiden van Europa passeren we ze een voor een. Maar ook in ons landje staan er vele mooie kastelen. Met de lente die nu al een tijdje bezig is, groeit ook de hoop op echt fietsweer. Wij stippelden voor de kasteelliefhebbers en de ontdekkende fietsers onder ons een aantal fietsroutes uit langs de kastelen in de Kempen: van Kasteel De Borrekens in Vorselaar tot Kasteel Jeanne de Merode in Westerlo.