Michaël Cordie en Steff Hesbeens van Taxandria.
Volledig scherm
Michaël Cordie en Steff Hesbeens van Taxandria. © RV

Taxandria viert vijfde verjaardag met nieuw bier: “Uitdaging om krachtig bier met laag alcoholpercentage te brouwen”

Turnhout/BeerseHet begon vijf jaar geleden met wat spielerei in de garage, maar Taxandria is ondertussen een gevestigde waarde in het lokale bierlandschap geworden. De vijfde verjaardag wordt gevierd met een nieuw bier: de TAX Hoppy Hunter. Voor het eerst valt de naam Taxandria weg dus. Maar vooral: het wordt een blikbier.

  1. Huisbier van De Kemping pakt zilveren medaille op London Beer Competition: “We hadden er goede hoop op, maar het was nog steeds spannend”
    Mol

    Huisbier van De Kemping pakt zilveren medaille op London Beer Competiti­on: “We hadden er goede hoop op, maar het was nog steeds spannend”

    Het huisbier van het immens populaire Één-programma De Kemping is in de prijzen gevallen op de jaarlijkse London Beer Competition, een internationale bierwedstrijd. Het blonde bier Ne Kemping, dat speciaal voor het programma gebrouwen wordt door de Kempische bier- en natuurliefhebbers Beer 4 Nature, kaapte de zilveren medaille weg. “Dit durfden we voorzichtig te dromen, maar dat het nu ook gelukt is, blijft echt zot”, zegt Kevin Vleminx van Beer 4 Nature.