Onder meer de oevers van de Vesder werden opgeruimd in Prayon.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de oevers van de Vesder werden opgeruimd in Prayon. © Peter Gevers

Ruim 200 Kempense vrijwilligers steken handen uit de mouwen in Waals dorpje na overstromingen: “Mensen weer een beetje hoop geven”

Beerse/Turnhout/Oud-Turnhout/Vosselaar/Merksplas/ArendonkMensen met een hart op de juiste plaats, ze bestaan echt. Zo’n tweehonderd Kempenaars trokken zaterdag vrijwillig naar het Waalse dorpje Prayon om er de handen uit de mouwen te steken in het kader van de actie ‘1000 handen’. Het is hun bijdrage om het leed voor de inwoners van het dorpje te verzachten na de verschrikkelijke overstroming van afgelopen zomer. “Die mensen een beetje hoop geven: daarvoor doen we het”, klinkt het in koor.

 1. Nieuwe wolf op komst naar Antwerpse en Kempense grensstreek: “Kleinveehouders zetten vee best ‘s nachts op stal”
  PREMIUM
  Kalmthout/Turnhout/Merksplas

  Nieuwe wolf op komst naar Antwerpse en Kempense grens­streek: “Kleinvee­hou­ders zetten vee best ‘s nachts op stal”

  Nadat er eerder dit jaar al eens een jonge wolf opdook in onze regio, is de kans groot dat er binnenkort opnieuw eentje rondloopt. Een tiental dagen geleden werd op de grens tussen Nederland en Duitsland een wolf gespot. Welkom Wolf acht de kans héél groot dat deze zwerver in de voetsporen zal treden van de Wolf van Kalmthout. Die laatste is overigens vermoedelijk gestorven in Kalmthout zelf, want er is na midden juni géén enkele waarneming of DNA-spoor gevonden.
 2. Stad Turnhout en ELZ Kempenland nemen maatregelen om drukte in testcentrum te spreiden: langere openingsuren, sneltesten, ter plaatse code aanmaken op andere plaats en extra callcenter
  Turnhout/Ravels/Beerse/Vosselaar/Baarle-Hertog

  Stad Turnhout en ELZ Kempenland nemen maatrege­len om drukte in testcen­trum te spreiden: langere openings­uren, sneltesten, ter plaatse code aanmaken op andere plaats en extra callcenter

  De stad Turnhout en de Eerstelijnszone Kempenland nemen concrete maatregelen om hallucinante taferelen zoals afgelopen maandag te voorkomen, toen mensen vier uur moesten aanschuiven voor een coronatest. Zo zullen de openingsuren worden uitgebreid, komt er mogelijk een extra testbus, zullen er sneltesten ingezet worden en worden mensen zonder code voorafgaand uit de rij gehaald om ergens anders (op de site Blairon) een code te laten aanmaken.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.