Onder meer de oevers van de Vesder werden opgeruimd in Prayon.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de oevers van de Vesder werden opgeruimd in Prayon. © Peter Gevers

Ruim 200 Kempense vrijwilligers steken handen uit de mouwen in Waals dorpje na overstromingen: “Mensen weer een beetje hoop geven”

Beerse/Turnhout/Oud-Turnhout/Vosselaar/Merksplas/ArendonkMensen met een hart op de juiste plaats, ze bestaan echt. Zo’n tweehonderd Kempenaars trokken zaterdag vrijwillig naar het Waalse dorpje Prayon om er de handen uit de mouwen te steken in het kader van de actie ‘1000 handen’. Het is hun bijdrage om het leed voor de inwoners van het dorpje te verzachten na de verschrikkelijke overstroming van afgelopen zomer. “Die mensen een beetje hoop geven: daarvoor doen we het”, klinkt het in koor.

 1. HUIZENJACHT. Merksplas in de Noorderkempen: “De unieke architectenwoning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkansjes”
  PREMIUM
  Merksplas

  HUIZEN­JACHT. Merksplas in de Noorderkem­pen: “De unieke architec­ten­wo­ning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkans­jes”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij zoeken het voor jou uit. Deze week in de provincie Antwerpen: de landelijke Kempense gemeente Merksplas. “Boven de 300.000 euro heb je wel wat interessante mogelijkheden, ook in de buurt van de prachtige natuur van de Kolonie.”
 2. Foxfeesten worden inclusief festival aan Het Gielsbos
  PREMIUM
  Vosselaar

  Foxfeesten worden inclusief festival aan Het Gielsbos

  De Foxfeesten zijn dit jaar aan hun derde editie toe en daarmee ook aan hun derde locatie. Na het Remi Lensplein en het Geitenblak strijkt het Vosselaarse festival deze zomer namelijk neer op de weide naast Het Gielsbos. Een onverwachte, maar bijzonder warme samenwerking tussen festival, gemeentebestuur en zorginstelling. “Het Gielsbos ligt wel in Lille, maar zocht al langer toenadering met de inwoners van Vosselaar”, zegt burgemeester Gilles Bultinck (Volk).