Sinterklaas had dan toch nog zijn intrede in Beerse.
Volledig scherm
Sinterklaas had dan toch nog zijn intrede in Beerse. © Toon Verheijen

Ouders slaan handen in elkaar voor alternatieve intrede van de Sint: “En jawel, géén stoute kindjes!”

BeerseSinterklaas is Beerse dan toch niet stilletjes voorbij gereden. Nadat de crisiscel van de gemeente de aankomst van Sinterklaas op 20 november had verboden, zorgde dat voor een grote teleurstelling en misnoegdheid. Enkele ouders sloegen de handen in elkaar en zorgden zaterdag alsnog voor een doortocht van Sinterklaas. Mét toestemming van de gemeente.

  1. Hobbybrouwers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”
    Beerse/Lille/Hoogstraten

    Hobbybrou­wers schenken opbrengst van eerste biertje integraal aan goed doel: “We dragen de missie van De Kleine Strijders in ons hart”

    Benny Brees en Jeroen Van Loon uit Beerse brouwen al jaren als hobby smaakvolle bieren in hun garage onder de naam Hopperfly. Nu brengen ze hun eerste biertje op de markt, maar niet om geld te verdienen. Integendeel: de volledige opbrengst schenken ze weg aan vzw De Kleine Strijders, een lokaal goed doel uit Hoogstraten. “We wilden niet het zoveelste lokale biertje zijn, maar een verschil maken”, zeggen de brouwers.