De boeren voelen zich geviseerd en laten dat ook merken met slogans
Volledig scherm
PREMIUM
De boeren voelen zich geviseerd en laten dat ook merken met slogans © emz

Lokaal bestuur Beerse schrijft kritisch advies voor stikstofplan Vlaamse regering

BeerseHet plan Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) – het zogenaamde stikstofakkoord van de Vlaamse regering – kan in Beerse niet meteen op héél veel animo rekenen. In een advies bladzijden lang, plaatst het lokale bestuur van Beerse heel wat bedenkingen en spreekt het zelfs over schendingen van het gelijkheidsbeginsel en zorgvuldigheidsbeginsel. Ook de onzekerheid rond het Turnhouts Vennengebied wordt aangehaald.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Weekendtips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalletje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals
  PREMIUM
  Kempen

  Weekend­tips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalle­tje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals

  Het zomerweer ligt al een tijdje achter ons, maar bij de pakken blijven zitten heeft ook geen zin. En in de Kempen valt er altijd nog wel iets te beleven om naartoe te gaan. In Herentals staat de herfstshopping op het programma, in Kasterlee breekt de pompoenengekte weer los, op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo kan naar hartelust gesport worden en in Dessel organiseert men ‘Oan de Voart’, een festival op de terreinen van Maes Beton.