Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande in de zaak Flor in Beerse.
Volledig scherm
Piet-Hein Van Spaendonck en Steffi Van de Sande in de zaak Flor in Beerse. © Peter Vanderveken

“Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativiteit kom je een heel eind!”

Beerse/Turnhout/HoogstratenBij heel wat horecazaken klinken vooral twijfels bij de gedeeltelijke heropening van de horeca, maar er zijn ook zaakvoerders die nu al staan te trappelen om eraan te beginnen. Dat is onder meer het geval bij Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande van brasserie Flor in Beerse en Louis in Turnhout. Ook Glenn, Kristof en Yacinta van De Gelmel in Hoogstraten kunnen niet wachten. “We hebben te lang gewacht”, klinkt het. 

  1. 10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelijke volksverhalen tot de angstaanjagende ‘Baskwadder’
    PREMIUM
    Kempen-Mechelen

    10 tips voor Erfgoeddag in regio Kempen/Mechelen: van nachtelij­ke volksverha­len tot de angstaanja­gen­de ‘Baskwadder’

    Tijdens het weekend van 24 en 25 april vieren we in Vlaanderen en Brussel de twintigste editie van Erfgoeddag, die dit jaar volledig in het teken staat van de nacht en al haar facetten. Voor de gelegenheid kan je in de eigen streek op zoek gaan naar de meest magische activiteiten en angstaanjagende verhalen die zich afspelen in het duister. Om het coronaproof te houden wordt vrijwel alles in de gezonde buitenlucht georganiseerd. Wij verzamelden alvast tien adresjes om je op weg te helpen.
  1. “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
    Turnhout/Hoogstraten

    “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecaza­ken dicht, ook al mogen ze binnenkort open

    “Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
  2. De Crawaett blij met heropening op 8 mei: “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen”
    PREMIUM
    Lille

    De Crawaett blij met heropening op 8 mei: “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen”

    Het is aftellen voor de horeca in ons land. Zaterdag mogen de terrassen openen en met het goede weer dat voorspeld is, belooft het een topweekend te worden. Peter Van Glabbeek (58) en Nadine Daems (50) van het gekende biercafé De Crawaett in Lille kijken er alvast naar uit. “Eindelijk weer volk op het terras: het zal deugd doen! Het is een zwaar jaar geweest, maar we willen nu vooral naar de toekomst kijken.” Heel de week trekken we door de Kempen en tellen we mee af naar de heropening van de horeca.
  1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
    Play

    River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

  2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
    Play

    Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs