Het voormalige gemeentehuis van Beerse aan de Bisschopslaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige gemeentehuis van Beerse aan de Bisschopslaan. © Peter Vanderveken

Gemeente onderzoekt of nieuwe gemeentehuis op plaats van het oude kan komen dat door schimmelvorming werd gesloten

BeerseDe gemeente Beerse onderzoekt concreet of het nieuwe gemeentehuis op de plaats van het oude aan de Bisschopslaan kan komen. De diensten van VAART verhuizen dan naar het huurpand op het Kerkplein 7. De twee meerderheidspartijen én de oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang scharen zich achter het idee. N-VA houdt de boot af. “Wij willen meer duidelijkheid rond de kostprijs en wat de bouwmogelijkheden zijn”, zegt oppositieraadslid Ben Bols (N-VA). “Dit is trouwens geen compromis, maar een dictaat dat werd opgelegd.”

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. AZ Turnhout heeft voortaan nog meer aandacht voor psychosociale kwetsbaarheid van toekomstige mama’s

  AZ Turnhout heeft voortaan nog meer aandacht voor psychosoci­a­le kwetsbaar­heid van toekomsti­ge mama’s

  De gynaecologen, vroedvrouwen en huisartsen verbonden aan AZ Turnhout maken sinds kort gebruik van een nieuwe tool, genaamd ‘Born in Belgium Professionals’. Daarmee willen ze de financiële, sociale en psychische toestand van toekomstige moeders vroeg in de zwangerschap in kaart brengen zodat hulp- en zorgverleners uit de eerste en tweede lijn ondersteuning kunnen bieden waar nodig. “Het is beter om zulke moeilijke gesprekken te voeren nog voordat het kindje er is”, zegt schepen voor Welzijn en Gelijke Kansen Kelly Verheyen (Vooruit).
  Turnhout